Rekonstruota Varėnos aikštė – tarp geriausių projektų Lietuvoje

Atnaujinta Vasario 16-osios gatvė Varėnoje ne tik džiugina vietinius gyventojus bei miesto svečius, bet ir buvo įvertinta Lietuvos mastu. Vykusiame konkurso „Europos burės“ finaliniame etape kategorijoje „Už šiuolaikišką aplinką“ projektas „Varėnos miesto centrinės dalies modernizavimas ir pritaikymas visuomenės poreikiams“ (I etapas) buvo nominuotas ir pateko tarp trijų geriausių.

Konkursą „Europos burės“ organizuoja Finansų ministerija. Jo metu renkami geriausi Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų projektai Lietuvoje.

„Smagu, kad Vasario 16-osios gatvės rekonstrukcija buvo pastebėta ir nominuota kategorijoje „Už šiuolaikišką aplinką“. Įdėjome daug pastangų siekdami kuo įdomiau ir originaliau įrengti miesto centrinę dalį“, – džiaugėsi Varėnos savivaldybės meras Algis Kašėta.

2018 metų vasarą buvo baigtas įgyvendinti projektas „Varėnos miesto centrinės dalies modernizavimas ir pritaikymas visuomenės poreikiams“ (I etapas) ir iškilmingai atidaryta Vasario 16-osios gatvė.

Joje perteikta nemažai krašto simbolikos elementų, panaudoti Varėnos herbo motyvai. Bitės ir viržių žiedai atsispindi fontano bei tvenkinėlio dekoratyvinėse detalėse, suoliukų puošyboje. Akį traukia nauji gėlynai, aplinką pagyvina fontanas ir tekantis upelis. Šiais metais rekonstruota dalis yra dar gražesnė: suvešėjo gėlynai. Jie atskleidžia krašto savitumą. Pasirinkta augalija nuo seno puošia dzūkiškas sodybas, auga natūralioje gamtoje.

Apželdinimui pasirinktas Europoje bei visame pasaulyje sparčiai populiarėjantis natūralistinio gamtovaizdžio formavimo stilius, kuris pritaikomas urbanistinėse zonose. Kuriamas natūralistinis, mažai priežiūros reikalaujantis kraštovaizdis, kuriame dirvožemio tipas bei vieta lemia augalų parinkimą. Tai daugiamečiai augalai, kurie kasmet vis labiau atskleidžia savo grožį.

Ypatingą Vasario 16-osios gatvės vaizdą galima pamatyti naktį. Įspūdį ir jaukumą sukuria išskirtinis apšvietimas. Miesto centre dažnai vyksta įvairūs renginiai bei šventės. Tai patogi vieta ilsėtis ir puoselėti įvairias krašto tradicijas.

Varėnos rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *