Europarlamentarais netapusių alytiškių mintyse – nauji planai

Į Europos Parlamento duris nesėkmingai prisibelsti bandę alytiškiai ginklų sudėti neketina, ypač tie, kuriems pasipriešinti seniems politikos vilkams ar jau prasiskynusiems kelią nacionalinėje politikos arenoje taip ir nepavyko, tačiau rinkėjų simpatijų sulaukė, ir nemenkų. „Visi tie tūkstančiai balsų įpareigoja“, – sako kandidatavusieji, dar svarstantys ar jau pradėję sekančius žingsnius.

Pavyzdžiui, politikos „startuoliu“ save vadinantis judėjimo „Lemiamas šuolis“ lyderis Paulius Kunčinas Europos Parlamento rinkimuose gavo 6170 balsų, po pertraukos į politiką sugrįžti mėginęs buvęs Seimo narys socialdarbietis Kęstutis Daukšys – 4096, o nacionaliniuose rinkimuose pirmą kartą sėkmę išbandęs socialdemokratas Antanas Jodauga – 4082 balsus.

P. Kunčinas įsitikinęs, jog į Europarlamentą jam patekti nepavyko, nes tai buvo pirmieji rinkimai ir nors palaikymas buvo didelis, ypač Alytuje, pritrūko nuveiktų darbų: „Politikoje taip jau yra, jog negali staiga įšokti į sceną ir manyti, kad visi iš karto tavimi patikės. Netgi sveikintina, jog žmonės nori susipažinti, pamatyti, ką tu darai ir kaip toli žiūri į ateitį. Juk tokių greituolių, kurie ateina pažada ir pamiršta yra labai daug“.

„Lemiamo šuolio“ komanda jau ėmėsi pirmųjų darbų – pradėta formuoti „Šuolio akademija“, skirta jaunimo sutelkimui ir mokymams, jų verslumo skatinimui, kuri ieškos „proveržio“ receptų, sieks įtikinti jaunus žmones kurti pridėtinę vertę Lietuvoje, o ne išvažiuoti iš jos.

Ar rinkimai į Europos Parlamentą tapo savotišku tramplinu į ateityje vyksiančius rinkimus? P. Kunčinas teigia, jog politika jam atstoja įrankį, kuriuo galima padaryti teigiamus pokyčius visuomenėje. „Dalyvauti rinkimuose vardan to, kad dalyvauti ar ieškant asmeninės naudos? Tikrai ne. Tačiau, jeigu ateityje mūsų idėjos taptų populiarios ir mes jausime, kad per politiką galime jas įgyvendinti, tuomet kodėl gi ne?“.

A. Jodaugos nuomone, jeigu jis būtų skyręs daugiau laiko bendravimui su rinkėjais gimtajame Alytuje, tai rezultatai būtų labiau džiuginantys, tiesa, ir dabartiniai jį tenkina, mat buvo didelis rinkėjų palaikymas kituose šalies miestuose.

„Kita vertus, taip jau yra, kad lietuviai linkę balsuoti už žmogaus veidą ir žinomumą, savo balsą atiduoda neįvertinę kandidato kompetencijų, perspektyvų, nuveiktų darbų. Ir šiuose rinkimuose turėjome tokių pavyzdžių“, – įsitikinęs A. Jodauga.

Jis jau svarstantis galimybę dalyvauti sekančiuose Seimo rinkimuose, nes išreikštas žmonių palaikymas šiuose įpareigoja: „Stiprų palaikymą labiau jaučiau kituose miestuose, savo pagalbą siūlė žmonės, kurių net nepažįstu, į kuriuos jos nesikreipiau. Tai ir yra tie esminiai dalykai, kurie skatina nenuleisti rankų ir siekti aukštesnių rezultatų“.

Ne tik Europos Parlamento, bet ir prieš tai vykusiuose Savivaldos rinkimuose jėgas išmėginęs ir į politikos areną sugrįžti bandęs buvęs Seimo narys socialdarbietis Kęstutis Daukšys sako, jog jį įpareigoja ne rezultatai, o pats sprendimas dalyvauti rinkimuose, rinkiminė programa.

„Žmonės balsuoja ne už tave, bet už tavo rinkiminę programą, už tavo pasiūlymus ir vizijas, už tai, ką tu nori padaryti“, – teigia K. Daukšys, dar nenusprendęs, ar mėgins sugrįžti į Seimą ir dalyvaus kitąmet vyksiančiuose rinkimuose.

Viršelyje iš kairės: P. Kunčinas, K. Daukšys, A. Jodauga.

Vienas komentaras apie “Europarlamentarais netapusių alytiškių mintyse – nauji planai

  1. Neįsivaizduoju kas už Jodauga balsavo dirbau pas jį 2008m Į. Į. Antano Jodaugos, prisamde nepilnamečių kokia 30 maitino pažadais išnaudojo ir algos nei vienas negavo, o dar po institucijas turėjau tampytis įrodinėti, bet vistiek matyt partija pastogavo gerai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *