Kodėl fontanu butrimoniškiai džiaugėsi tik vieną vakarą?

Penktadienį, švenčiant Sekmines, Butrimonyse buvo ne tik atidaryta rekonstruota istorinė trikampė miestelio aikštė, bet ir pristatytas ją papuošęs išskirtinis fontanas, kurio idėja, pasak Alytaus rajono mero Algirdo Vrubliausko, atkeliavo net iš Didžiosios Britanijos.

Tačiau tą vakarą šventės dalyvių ir svečių akis džiuginęs naujasis statinys, kitą dieną jau nebeveikė. „Fontanas stovi tuščias, lyg išgerta stiklinaitė vidury miesto… Gal jis veiks tik per šventes?“, – viešojoje erdvėje mintimis dalijosi nusivylę gyventojai.

Neveikiantis fontanas Butrimonių aikštėje. Skaitytojo nuotr.

Pasak Butrimonių seniūno Algirdo Juso, fontano įrengimo darbai yra iki galo neužbaigti – jis nesureguliuotas ir nesuprogramuotas. „Šiandien dar yra perkamos reikalingos medžiagos ir jeigu viskas seksis, tai ryt arba poryt darbai turėtų būti baigti”, – patikino Butrimonių seniūnas.

Paklaustas, kodėl fontanas visuomenei pristatytas ankščiau laiko, jis patikino, kad tokį sprendimą priėmė Alytaus rajono savivaldybės vadovybė – Butrimonyse buvo švenčiamos Sekminės ir tai esą buvo puiki proga pristatyti rekonstruotą aikštę bei išskirtinį statinį. Tiesa, darbų rangos sutartis neskubino, nes laiko iki objekto pridavimo dar yra.

Anot A. Juso, fontanas jau nuo ateinančio savaitgalio nuolat veiks nuolat išskyrus naktimis, mat naudoja daug elektros energijos.

2 komentarai apie “Kodėl fontanu butrimoniškiai džiaugėsi tik vieną vakarą?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *