Pagerbti sėkmingiausi jaunieji Varėnos sportininkai

Varėnos sporto centras tradiciškai sukvietė į džiugią mokslo metų ir sportinių ugdymo programų baigimo šventę, kurios metu pagerbti sėkmės laurus šį sezoną skynę auklėtiniai bei jų treneriai, baigimo pažymėjimai įteikti šiais metais sporto centro programas baigusiems sportininkams.

Kad sporto centro šio sezono veikla buvo sėkminga, o auklėtinių pasiekimai – reikšmingi, liudijo scenoje išrikiuotos laimėtos taurės. Visiems sporto centro mokiniams bei jų treneriams padėkota už nuoširdų darbą. Jaunųjų sportininkų atvažiavusiam pasveikinti kraštiečiui, krepšininkui Dainiui Šalengai, kuris taip pat buvo tuometinės Varėnos sporto mokyklos auklėtinis, po daugelio metų įteiktas Varėnos sporto mokyklos baigimo pažymėjimas.

Gausiai į Varėnos kultūros centrą susirinkusius sportuojančius mokinius, jų trenerius ir tėvelius pasveikino Varėnos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Giedrius Samulevičius. „Džiaugiamės jumis, kad laisvalaikį praleidžiate ne prie kompiuterio, bet sportuodami, kad siekiate sportinių aukštumų bei pergalių ir jums dažnai pavyksta. Linkiu ir toliau eiti pasirinktu keliu ir siekti užsibrėžtų tikslų. Džiaukitės gyvenimu, judėkite, branginkite savo trenerius“, – linkėjo mero pavaduotojas.

Jaunųjų Varėnos sportininkų atvykęs pagerbti krepšininkas D. Šalenga linkėjo su sportu draugauti visada. „Pats sportavimą mokykloje buvau metęs bent keturis ar penkis kartus, tačiau mama vis priversdavo grįžti“, – šmaikštavo krepšininkas. –

Ir štai su sportu esu susijęs jau dvidešimt du metus. Suprantu, kad save motyvuot yra sunku. Susigalvokit tikslą, o kai pasieksit, kitą susigalvokit. Linkiu jums sėkmės siekiant tų tikslų. Savo pavyzdžiu galiu paliudyti, kad kartais iš Varėnos iki olimpinių žaidynių gali būti tik vienas žingsnis“.

D. Šalenga prisiminė, kad pirmasis metimas jo sportiniame gyvenime buvo metimas į rankinio vartus, mat iš pradžių žaidė rankinį. Žinomas kraštietis Varėnos sporto centrui padovanojo savo sportinius marškinėlius.

Šventę nuotaikingai ir šmaikščiai vedę rankinio treneriai Tomas Barysas bei Povilas Petrušis įrodė, kad gali ne tik profesionaliai treniruoti ir suvaldyti žaidėjus rankinio aikštelėje, bet ir prikaustyti publikos dėmesį renginyje.

Aukštais sportiniais auklėtinių šio sezono pasiekimais pasidžiaugė Varėnos sporto centro direktorius Ruslanas Oleinik.

Puikų renginį suorganizavusi Varėnos sporto centro direktoriaus pavaduotoja Irena Mikalauskienė pažymi, jog ši šventė – drauge ir sportinio sezono įsivertinimas, bet svarbiausia – pagerbimas tų sportininkų, su kuriais tenka atsisveikinti po dešimties bendravimo metų, kurie garsino Varėną visą tą laiką… O sportinis sezonas vėl buvo derlingas varžybomis, išvykomis, kelionėmis ir finalais:

„Susumavus 2018–2019 mokslo metų rezultatus, džiaugiamės galėdami pasveikinti devynias komandas ir dešimt sportininkų, kurie lipo ant apdovanojimų pakylos. Vieniems linkime gero skrydžio, kitų laukiam papildant sporto centro auklėtinių gretas “.

Geriausiems šio sezono sportininkams Varėnos sporto centras dovanojo atvirukus–kalendorius su komandos nuotrauka ir palinkėjimais, o Varėnos rajono savivaldybės administracija – bilietus į pasirinktą kino seansą Varėnos kino teatre.

Kad rankinį žaidžiantys mokiniai bei jų treneriai tęsia gražias tradicijas ir užtikrintai garsina Varėnos vardą, buvo galima įsitikinti stebint į sceną apdovanojimų atsiimti lipantį gausų būrį už pergales rankinio aikštelėse apdovanotų rankininkų.

Apdovanoti Lietuvos vaikų U-9 mini rankinio čempionai (treneris Irmantas Markiavičius), Lietuvos vaikų U-12 rankinio vicečempionai (treneris Povilas Petrušis), Lietuvos vaikų U-13 rankinio čempionai (treneris I. Markiavičius), Lietuvos jaunučių U-15 rankinio čempionato 2-ojo diviziono laimėtoja (treneris I. Markiavičius),  Lietuvos jaunių U-17 rankinio čempionato 2-ojo diviziono laimėtojai (treneris Rolandas Markinas), Lietuvos jaunių U-17 rankinio čempionato trečios vietos laimėtojai (treneris Tomas Barysas), Lietuvos jaunimo U-19 rankinio čempionate pirmąją vietą užėmę rankininkai (treneris I. Markiavičius).

Buvo apdovanoti Pietvakarių regiono krepšinio čempionato gim. 2000/2002 m. amžiaus grupės nugalėtojai, treniruojami Ryčio Amšiejaus ir jaunasis krepšininkas Martas Varanius – Lietuvos jaunučių U-15 krepšinio rinktinės narys, Moksleivių krepšinio lygos bronzos medalio laimėtojas su Alytaus SRC komanda.

Prieš dvejus metus atidarius Varėnos sporto centro baseiną, pradėtos kurti plaukimo sporto tradicijos. Plaukimo treneris Gytis Kašėta subūrė puikią trisdešimt dviejų plaukikų grupę ir kai kurie iš jų jau skina laurus. Renginio metu buvo apdovanotos: Viktorija Keršytė – tarptautinėse varžybose „Olimpiečių taurė” Panevėžyje užėmusi pirmąją vietą (200 m nugara), „Regionų taurėje 2019“ 4/50 kombinuotoje estafetėje užėmusi pirmąją vietą; Ieva Jurkūnaitė –  tarptautinėse varžybose „Atviros Alytaus vaikų pirmenybės” 50 m laisvu stiliumi užėmusi pirmąją vietą, antrąją vietą – 50 m. peteliške, pirmąją vietą „Regionų Taurėje 2019 “ ir penktąją vietą estafetiniame plaukime Lietuvos vaikų žiemos pirmenybėse; Greta Mikalauskaitė, tarptautinėse varžybose „Atviros Alytaus vaikų pirmenybės” užėmusi pirmąją vietą  50 m krūtine, antrąją vietą –  50 m. nugara, pirmąją vietą – „Regionų Taurėje 2019“ ir penktąją vietą estafetiniame plaukime Lietuvos vaikų žiemos pirmenybėse; Karina Miliauskaitė, „Regionų taurėje 2019“ užėmusi trečiąją vietą 50 m nugara, pirmąją vietą „Regionų Taurėje“ ir penktąją vietą estafetiniame plaukime Lietuvos vaikų žiemos pirmenybėse; Urtė Petrušytė, pirmąją vietą užėmusi „Regionų Taurėje 2019“ ir penktąją vietą  estafetiniame plaukime Lietuvos vaikų žiemos pirmenybėse; Barborė Balcevičiūtė, trečiąją vietą užėmusi „Regionų Taurėje 2019“ kombinuotoje estafetėje. Ugnė Mikalauskaitė, antrąją vietą užėmusi „Regionų Taurėje 2019“ kombinuotoje estafetėje; Eivė Beinaravičiūtė, trečiąją vietą užėmusi „Regionų Taurėje 2019“ kombinuotoje estafetėje; Vincenta Ilickaitė, trečiąją vietą užėmusi „Regionų Taurėje 2019“ kombinuotoje estafetėje.

Renginyje pagerbta ir buvusi rankininkė, tuometinės Varėnos sporto mokyklos rankinio auklėtinė, atstovavusi Lietuvos rinktinę, žaidusi Vilniaus „Eglės“ komandoje Rasa Mikalonytė.

Vėliau dvidešimt vienam šiais metais bendrojo lavinimo mokyklas baigiančiam ir rankinio, krepšinio bei tinklinio grupėse žaidusiam sporto centro auklėtiniui įteikti Varėnos sporto centro neformaliojo švietimo baigimo pažymėjimai, atminimo medaliai ir padėkos, palinkėta surasti gyvenime savo kelią bei nepamiršti trenerių ir Varėnos. 2019 m. šias programas baigė penki tinklininkai, treniruojami Jono Šiškevičiaus ir Dalios Šiškevičiūtės, devyni krepšininkai, treniruojami Ryčio Amšiejaus bei septyni rankininkai, treniruojami Irmanto Markiavičiaus.

Sportininkų vardu kalbėję šiais metais gimnaziją baigiantys Dovydas Rutkauskas ir Klaidas Stoškus dėkojo organizatoriams už gražią sportininkų pagerbimo šventę, sirgaliams – už nuolatinį palaikymą varžybose. Gražių padėkos žodžių sulaukė ir sporto centro treneriai, kurie myli savo darbą, vaikus ir sportą, dirba neskaičiuodami valandų, švenčių ir savaitgalių. Šventinį renginį ritmingais šokiais papuošė šokių studijos „Dosado“ šokėjai.

Nors plaukimo, rankinio, neformaliojo švietimo grupės iki  birželio pabaigos dar dirbs, tačiau ši sporto centro mokslo metų baigimo šventė atvėrė simbolinius vartus vasaros atostogoms, o gausi Varėnos sporto centro bendruomenė džiaugėsi turėję džiugią progą susitikti ir maloniai pabendrauti bei trumpam atsisveikinti iki kito sportinio sezono pradžios.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *