Savivaldybės įstaigos traukia kaip medus: vadovauti joms siekia dešimtys kandidatų

Alytaus miesto savivaldybė šiuo metu ieško direktorių dviems savo valdomoms įstaigoms – bendrovei „Alytaus butų ūkis“ bei Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centrui. Tiesa, tai ne pirmieji savivaldybės mėginimai rasti joms vadovus.

Norinčiųjų vadovauti „Alytaus butų ūkiui“ – visa eilė. Konkursui reikalingus dokumentus pateikė net 10 kandidatų ir visi jie vyrai, o atranka įvyks jau šį ketvirtadienį, birželio 6 dieną. Sutartis su naujuoju direktoriumi bus terminuota ir pasirašyta penkerių metų laikotarpiui.

Konkurso reikalavimuose numatyta, jog pretendentai privalo turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą arba jam prilygintą išsilavinimą, atitikti nepriekaištingos reputacijos reikalavimus, turėti ne mažiau kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį juridiniam asmeniui. Jis privalo išmanyti išmanyti ekonomikos, teisės, vadybos, finansų, personalo valdymo, administravimo bei darbo santykių reguliavimo pagrindus ir gebėti šias žinias taikyti organizuojant ir planuojant įmonės veiklą.

Tarp specialiųjų konkurso reikalavimų – Akcinių bendrovių, Daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų bei Viešųjų pirkimų įstatymų, energetinio efektyvumo ir kitų teisės aktų išmanymas bei gebėjimas taikyti.

Bendrovei „Alytaus butų ūkis“ savivaldybė direktoriaus ieško jau antrą kartą. Pirmasis bandymas nebuvo sėkmingas – šių metų sausį konkursą laimėjusio Aurelijaus Jaruševičiaus neskirti į pareigas nusprendė tuometinis savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Jastremskas po to, kai nepalankiai A. Jaruševičiaus elgesį įvertino ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, ir Teisingumo ministerija.

Šios įstaigos direktoriaus vieta atsilaisvino praeitų metų pabaigoje, kai pasibaigė direktorės Stasės Mikelionie­nės kadencija, trukusi nuo 1997 metų.

Į Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovo kėdę nusitaikė 4 asmenys: 2 vyrai ir 2 moterys. Tiek jų kol kas pareiškė norą dalyvauti viešajame konkurse ir pateikė reikalingus dokumentus. Birželio 4-oji – paskutinė diena tą padaryti.

Konkurso reikalavimuose numatyta, jog pretenduojantis į šias pareigas privalo turėti biomedicinos mokslų ar socialinių mokslų srities aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), išmanyti e. sveikatos sistemos politiką, atitikti nepriekaištingos reputacijos reikalavimus, turėti vadybinių kompetencijų ir ne mažiau kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį ir kita.

Tai jau trečiasis Alytaus miesto savivaldybės bandymas surasti vadovą Medicininės reabilitacijos ir sporto centrui – praeitų metų spalio mėnesį vykusiame konkurse dalyvavę du kandidatai nesurinko reikiamų mažiausiai 6 balų, o šių metų vasarį konkursą laimėjusi Dalia Kitavičienė atsisakė pareigų.

Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovo vieta atsilaisvino praeitų metų balandį, kuomet įstaigos dalininkų sprendimu pareigų neteko Daiva Gudzinevičienė, nes atlikus įstaigos auditą paaiškėjo, jog tarnybinį transportą bei darbo laiką naudojo ne tarnybos tikslais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *