Klausimas dėl vandens motociklų Daugų ežere pasiekė Aplinkos ministeriją

Alytaus rajono savivaldybė kreipėsi į Aplinkos ministeriją su prašymu pakeisti ministro įsakymą, leidžiantį Didžiulio ežere plaukioti vandens motociklais. Motociklininkų veiklai kategoriškai nepritaria Daugų gyventojai, kurie nepasitenkinimą išreiškė savivaldybės sukviestoje diskusijoje su Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos atstovais.

Federacijos iniciatyva šiais metais Daugų Didžiulio ežeras įtrauktas į vandens telkinių sąrašą, kur galima treniruotis bei vykdyti vandens motociklų varžybas. Iš viso šiame sąraše 9 Lietuvos vandens telkiniai ir Baltijos jūra. Pagal aplinkos ministro įsakymą vandens motociklai Didžiulio ežere galėtų plaukioti nuo birželio 21 d.

Alytaus rajono savivaldybė inicijavo šiuo klausimu diskusiją, nes sulaukė daug nepasitenkinimo iš seniūnijos gyventojų, ypač gyvenančių Dauguose, kuris yra ant ežero kranto.

Susitikime su gyventojais dalyvavo savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, tarybos narys Danielius Jakubavičius, Daugų seniūnė Irma Kašėtienė, Architekto skyriaus vedėja Giedrė Ilgūnaitė, Vandens motociklų sporto federacijos atstovai, daugiau kaip pusė šimto Daugų seniūnijos gyventojų.

Vandens motociklų atstovas Justas Grendelis bandė įtikinti gyventojus, kad šios transporto priemonės nekelia daugiau triukšmo nei automobiliai, kad jie plaukios saugiai, bus drausmingi ir netrikdys gyventojų bei poilsiautojų. Tačiau daugiškiai nesileido į kalbas ir teikė savo argumentus, kodėl jie nepritaria, kad Daugų ežere plaukiotų vandens motociklai: triukšmas, nesaugumas, aplinkosauga.

Po gan aštrios diskusijos Alytaus rajono savivaldybės vicemerė D. Kitavičienė teigė, kad savivaldybė atstovaus gyventojams ir sieks, kad šiais metais Didžiulio ežere vandens motociklai neplaukiotų, todėl skubiai kreipsis į Aplinkos ministeriją dėl ministro įsakymo, leidžiančio Didžiulio ežere plaukioti vandens motociklams, pakeitimo. Savivaldybė kreipėsi į Aplinkos ministeriją su prašymu pakeisti įsakymą jau kitą dieną po diskusijos – gegužės 28 d.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *