Pirmosios „Brexito“ aukos Alytuje: planuotos gamyklos nebus

Bendrovės „Sofa Brands“ planuotų minkštų baldų gamyklos statybų Alytaus pramonės rajone, Fortų gatvėje išsinuomotame žemės sklype, nebus.

3,7 ha sklype, kurio nuomos sutarčiai dar metų pradžioje pritarė Alytaus miesto savivaldybės taryba, esantys statiniai parduodami už 350 tūkst. Pirkėjas vienos nekilnojamojo turto agentūros internete viliojamas ne tik jais, bet ir pačiu sklypu, galimybe susitvarkyti jį savivaldybės skirtomis lėšomis.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė išgirdusi klausimą, kokia situacija yra su šiuo sklypu ir kodėl jame esantys statiniai pardavinėjami, per daug nenustebo.

„Praeitą savaitę bendrovė „Sofa Brands“ atsiuntė pranešimą, jog įmonės valdyba nusprendė sustabdyti naujos gamyklos statybų projektą ir nesinuomoti sklypo Fortų gatvėje, o statinių savininkė – bendrovė „Juice & water group“ turi leidimą parduoti statinius, tai ir pardavinėja“, – paaiškino vedėja.

Anot jos, nors šiuo metu yra galiojanti trišalė sutartis tarp Alytaus miesto savivaldybės, įmonės „Sofa Brands“ bei Norvegijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Baltic Sea Properties“, tačiau jau artimiausiame tarybos posėdyje bus teikiamas klausimas dėl jos nutraukimo.

Bendrovės „Sofa Brands“ direktorius Saulius Bitinas patvirtino, jog Fortų gatvėje naujos gamyklos bendrovė statyti kol kas neketina ir projektas yra stabdomas, taip nusprendė įmonės akcininkės Jungtinės Karalystės bendrovės „Sofa Brands International“ valdyba.

„Sprendimas turi dvi dedamąsias: pirmoji – užsitęsęs „Brexitas“, kuomet nėra aiškumo dėl rinkos, o antroji – sudėtingos bankų finansavimo sąlygos regionuose įsikūrusioms bendrovėms, bankai nenori finansuoti nekilnojamo turto projektų, – sakė S. Bitinas. – Prie šito klausimo grįžti dar tikrai reikės, bet tik po kokių pusantrų metų – planų statyti naują gamyklą neatsisakome, tiesiog – ne dabar“.

Portalas „Dzūkijos veidas“ primena, jog gobeleno ir odos gaminius minkštiems baldams gaminanti bendrovė „Sofa Brands“ Alytaus pramonės parke planavo statyti naują daugiau nei 10 tūkst. kvadratinių metrų ploto gamyklą su beveik trims šimtams automobilių skirta aikštele. Tikėtasi, kad dar šių metų pabaigoje į ją bus perkelta visa įmonės veikla ir 540 darbuotojų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *