Alytiškiams durys į Europos Parlamentą neatsivėrė

Sekmadienį keliaudami prie balsadėžių ir rinkdami šalies prezidentą, lietuviai, kaip ir kitų Europos Sąjungos šalių gyventojai, sprendė, kuriuos atstovus siųsti dirbti į Europos Parlamentą.

Lietuvai jame skirta 11 vietų, į kurias buvo nusitaikę ir devyni alytiškiai – socialdemokratai Julius Sabatauskas bei Antanas Jodauga, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Robertas Šarknickas, socialdarbietis – Kęstutis Daukšys, komiteto „Lemiamas šuolis“ atstovai Paulius Kunčinas, Karolis Aleknavičius bei Darius Meškaitis, komiteto „Prezidento Rolando Pakso judėjimo“ atstovas Romas Jankauskas bei komiteto „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“ atstovė Aldona Marcinkevičienė.

Išankstiniai rezultatai rodo, jog nei vienam jų Briuselyje kaip europarlamentarui ateinančius penkerius darbuotis neteks – vieni pritrūko pirmumo balsų, kitų atstovaujamos partijos ar rinkimų komitetai apskritai mandatų negavo.

J. Sabatauskas porinkiminiame sąraše išsaugojo prieš rinkimus turėtą 4 poziciją, A. Jodaugą rinkėjai iš 14 „nustūmė“ į 21, R. Šarknickas pakilo per vieną vietą, iš 12 į 11, K. Daukšys išsaugojo 5 vietą, P. Kunčinas taip pat kaip ir buvo , taip ir liko 1 vietoje, K. Aleknavičių rinkėjai žemyn „nuleido“ per vieną poziciją, iš 8 į 9, Darių Meškaitį – per dvi, iš 10 į 12, R. Jankauską porinkiminiame sąraše pakilo per vieną vietą į viršų, iš 5 į 4, A. Marcinkevičienė iš 20 pakilo į 18 vietą.

Remiantis naujausiais Vyriausios rinkimų komisijos duomenimis, rinkimuose į Europos Parlamentą tris mandatus iškovojo Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, po du – Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, po vieną – Darbo partija, Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdis, visuomeninis komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ ir Valdemaro Tomaševskio blokas.

Pagal dabartinius duomenis, į Europos Parlamentą vyksta dirbti šie politikai: Andrius Kubilius, Liudas Mažylis, Rasa Juknevičienė, Vilija Blinkevičiūtė, Juozas Olekas, Bronis Ropė, Šarūnas Marčiulionis, Viktoras Uspaskich, Petras Auštrevičius, Aušra Maldeikienė ir Valdemaras Tomaševskis.

Viršelis – „Dzūkijos veido“ archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *