Drausmės pamokos tėvams Alytuje: už darželį vasarą – avansu

Vasaros mėnesiais vietą lopšelyje-darželyje atžaloms rezervavusius, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių jų nevedančius, alytiškius vietos politikai užsimojo pamokyti drausmės. Priežastis esą paprasta – iki šiol tėvai prašymus lankyti ugdymo įstaigas vasaros metu parašydavo gegužės mėnesį, tačiau realiai vaikų lankomumas neatitikdavo prašymų skaičiaus: kai kurios vaikų grupės darželiuose likdavo apytuštės, o auklėtojos dirbdavo be atostogų.

Pradžioje buvo svarstyta, jog problemos nebeliktų Alytaus lopšelius-darželius vasarą leidus lankyti tik dirbančių tėvų, pateikusių iš darbovietės pažymas, kad liepos ir rugpjūčio mėnesiais jie neturės atostogų, vaikams, o nedirbantys liepą ir rugpjūtį savo vaikų priežiūra rūpintųsi patys.

Kilus nemenkoms diskusijoms tarp tėvų, miesto politikai rado kitą sprendimą – vasaros mėnesiais tėvams mokestį už darželį mokėti avansu, kuris nebus grąžinamas, jei vaikas ugdymo įstaigos nelankys. Pasak jų, tai padės ne tik drausminti neatsakingus tėvus, bet ir pagelbės kitąmet planuojant grupių sujungimą, auklėtojų atostogas, patalpų remontą.

Ketvirtadienį savivaldybės tarybos nariai vienbalsiai pritarė Mokesčio už teikiamą neformalųjį švietimą Alytaus miesto savivaldybės lopšeliuose-darželiuose ir mokyklose-darželiuose nustatymo taisyklių pakeitimui.

Pagal naujas taisykles, galimybė lankyti lopšelį-darželį ar mokyklą-darželį vasarą (liepos ir rugpjūčio mėnesiais) bus sudaroma visiems vaikams, kurių tėvai (globėjai) iki birželio 1 dienos pateiks prašymą ir iki birželio ar liepos mėnesių 24 dienos sumokės išankstinius mokesčius.

Pinigai nebus grąžinami, išskyrus vaiko ligos laikotarpį, tiesa, susidarius mokesčio permokai, ja bus mažinamas kito mėnesio mokestis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *