Naujoji Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė: „Drąsiai renkuosi permainas“

Darbą pradėjo Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė. „Džiaugiuosi, kad gyventojai Lazdijų rajone pasirinko drąsias permainas. Tikiu, kad neilgai liko laukti. Neabejodama atsisakiau puikiai apmokamo darbo Vilniuje, solidžių pareigų ir taip, kaip merė Ausma Miškinienė, pasirinkau savo gimtąjį Lazdijų kraštą“, – teigė I. Šaparauskienė.

Ji kilusi iš Lazdijų rajono Druskininkėlių kaimo, yra įgijusi dviejų krypčių išsilavinimą – Lietuvos Žemės ūkio akademijoje įgijo hidrotechninės inžinerijos specialybę, Kauno technologijos universitete baigė Ekonomikos magistro studijas.

Darbo karjerą I. Šaparauskienė pradėjo vienoje didžiausių Lietuvos statybinių kompanijų nuo statybos inžinierės-ekonomistės, vėliau palaipsniui kilo iki finansų direktorės pareigų, kurias užėmė paskutiniuosius 10 metų. Darbas buvo susijęs su bendrovių finansų valdymo strategijos formavimu, valdymu ir kontrole.

Kaip teigia naujoji administracijos direktorė, informacinės technologijos yra jos stiprioji pusė: „Gebu ir moku sukurti ir optimizuoti procesus, leidžiančius pagerinti darbo našumą bei informacijos sklaidą. Esu reikli, tačiau supratinga vadovė, nuolat skatinu darbuotojus tobulėti. Darbas tarptautinio, valstybinio ir privataus kapitalo bendrovėse išmokė svarbiausio dalyko – viskas įgyvendinama, reikia tik iniciatyvos, noro dirbti ir nenustoti tobulėti“.

Nuo pirmadienio darbą pradėjo ir Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Petrauskas.

S. Petrauskas

Gimęs ir užaugęs Lazdijuose, S. Petrauskas Lietuvos Žemės ūkio akademijoje įgijo inžinieriaus-elektriko specialybę. Vadybines kompetencijas ugdė Alytaus elektros tinkluose, dirbdamas viršininko pavaduotoju, vėliau – Lazdijų klientų aptarnavimo skyriaus vadovu.

Nuo 2012 metų dirbo Lietuvos Respublikos Seimo narės Kristinos Miškinienės, o nuo 2016 metų –  Juliaus Sabatausko padėjėju-sekretoriumi.

Pasak S. Petrausko, jis stengiasi išvengti konfliktinių situacijų, o joms iškilus – konstruktyviai spręsti problemas. Atsakomybė, tolerancija, pareigingumas – vienos iš svarbiausių savybių dirbant vadovu.

 

Parengta pagal Lazdijų rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *