Dzūkų simpatijas prezidento rinkimuose susižėrė G. Nausėda

Lietuvos piliečiai sekmadienį prie balsadėžių nusprendė – antrajame prezidento rinkimų ture jie nori matyti parlamentarę Ingridą Šimonytę ir ekonomistą Gitaną Nausėdą. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, jog rinkimuose dalyvavo per 56 proc. rinkėjų: rinkimų dieną balsavo 45,7 proc. šalies gyventojų, dar 10,75 proc. balsavo iš anksto.

O kaip balsavo dzūkai?

Penkiose savivaldybėse – Alytaus miesto, Druskininkų savivaldybės, Alytaus, Lazdijų ir Varėnos rajonų, rinkimų rezultatai neišsiskyrė. Didžiausio rinkėjų palaikymo jose sulaukė G. Nausėda, antra – I. Šimonytė.

Išankstiniai rinkimų rezultatai rodo, jog Alytaus mieste 31,3 proc. visų balsavusiųjų palaikė G. Nausėdą. Už I. Šimonytę balsavo 30,2 proc. rinkėjų. Iš viso rinkimuose dalyvavo 56 proc. rinkėjų.

Alytaus rajone už G. Nausėdą balsavo 29,8 proc. rinkėjų, už I. Šimonytę – 28,3 proc. Rinkimuose dalyvavo 55,2 proc. rinkėjų.

Druskininkuose G. Nausėdą palaikė 31,7 proc. rinkėjų, I. Šimonytę – 29,9 proc. Rinkėjų aktyvumas – 59,4 proc.

Lazdijų rajone už G. Nausėdą – 32 proc., už I. Šimonytę – 26,3 proc. Rinkėjų aktyvumas – 56 proc.

Varėnos rajone prie balsadėžių atėjo 56 proc. rinkėjų. 33,7 proc. jų balsų teko G. Nausėdai, 29,5 proc. – I. Šimonytei.

Rinkdami šalies prezidentą lietuviai sekmadienį referendumuose sprendė dėl dvigubos pilietybės instituto išplėtimo bei Seimo narių skaičiaus mažinimo.

Remiantis pirminiais VRK duomenimis, iš dviejų referendumų įvyko tik vienas – dėl dvigubos pilietybės išplėtimo, tačiau jam pritrūko balsų „už“. Referendumas yra laikomas įvykusiu, jeigu jame dalyvauja daugiau kaip pusė Lietuvos piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *