Europos dieną mažieji alytiškiai minėjo šokdami ir piešdami

Europa – nuostabus žemynas, turintis nepakartojamą istoriją. Šimtmečiais Europą kamavo karai ir padalijimai, tačiau pastaruosius 60 metų jos šalys taikiai, draugiškai ir vieningai dirba, kurdamos geresnę Europą ir pasaulį.

Siekiant paminėti ir atšvęsti Europos dieną bei Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 15 metų sukaktį su mažaisiais Europos piliečiais gegužės 9-ąją Alytaus lopšelis-darželis „Girinukas“ miesto sode organizavo pilietinę akciją „Mes senamiestiečiai – Europos piliečiai“.

Joje dalyvavo Alytaus lopšelių-darželių „Pušynėlis“, „Pasaka“, „Obelėlė“, „Šaltinėlis“, „Vyturėlis“, „Du gaideliai“, „Linelis“ ir „Volungėlė“ bei mokyklų-darželių „Drevinukas“ ir „Viltis“ vaikai, pedagogai. Džiaugiamės sulaukę ir daug žiūrovų.

Geltonai mėlynais balionais bei įvairiaspalvėmis gėlėmis papuoštoje miesto sodo aikštelėje renginį pradėjome Europos Sąjungos himnu. Sveikinimo žodžius tarė lopšelio-darželio ,,Girinukas’’ direktorė Rasa Naujalienė ir Alytaus Europe Direct centro vadovė Nijolė Vitienė.

Po to dainavome, šokome bendrą šokį bei plojome lopšelio-darželio „Obelėlė“ ir mokyklos-darželio „Viltis“ vaikučiams, kurie pristatė Europos tautų šokius. Susirinkusieji kreidelėmis piešė ant asfalto, o linksmasis peliukas kvietė visus sudalyvauti eurofotosesijoje. Renginio svečiai – Dzūkijos pagrindinės mokyklos teatro būrelio mokiniai su savo draugais iš Prancūzijos bei Rumunijos. Jie pasirodė su savo teatro lėlėmis bei aktyviai dalyvavo mūsų organizuojamose veiklose.

Visus lydėjo džiaugsmas, gera nuotaika ir šypsenos. Smagu, kad linksmi šokiai, eurošypsenos piešimas, geras oras sukūrė lengvą, puikią nuotaiką, suteikė daug emocijų ir pasitenkinimo bendradarbiavimo ir bendrystės veikla.

Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ direktorės pavaduotoja ugdymui Daiva Markovienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *