Alytaus savivaldybės siekis – 70 ha sklypas gyventojų reikmėms

Alytaus miesto savivaldybė derasi su Aplinkos ministerija dėl galimybės perimti maždaug 70 hektarų ploto sklypą Medelyno gatvėje, priklausantį Valstybinių miškų urėdijai. Maždaug 50 ha šio sklypo – brangus rekreacinis miškas, likusi dalis – išdirbta, naudoti paruošta žemė.

„Šis didelis sklypas galėtų pasitarnauti miesto žmonių poreikiams. Dabar derimės su ministerija dėl jo perdavimo savivaldybei, o po to tarsimės su alytiškiais ir spręsime, ką su juo daryti. Nemanau, kad miesto centre turi augti sodinukai, didelių sklypų miesto gyventojų poreikiams labai trūksta ir šis sprendimas yra logiškas“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Trečiadienį Dzūkijos sostinėje viešėjęs aplinkos ministras Kęstutis Mažeika pabrėžė, jog Aplinkos ministerija palaiko tokią Alytaus miesto mero idėją ir jis nematantis kliūčių, kodėl sklypas negalėtų atitekti savivaldybei.

Esą dėl prieš maždaug dvejus metus pradėtos miškų urėdijų reformos netolimoje ateityje bus atsisakyta šiuo metu šalyje veiklą vykdančių 34 medelynų, ketinama investuoti į uždaras patalpas, su moderniomis laistymo sistemomis, kuriose būtų galima išauginti didesnį kiekį medelių, sutaupant žemės plotų ir lėšų.

„Manome, kad medelynų valdomų plotų perdavimas savivaldybėms yra puiki idėja, leisianti atlikti daugiau reikšmingų darbų žmonėms, pavyzdžiui, sukuriant darbo vietas ir prisitraukiant investuotojus“, – kalbėjo Aplinkos ministras.

Anot jo, Valstybinių miškų urėdijos medelyno teritorijos Medelyno gatvėje bus atsisakoma jau pirmajame reformos etape, mat žemė čia yra labai prasta, plotas apribotas gyvenamųjų plotų, plėtra praktiškai neįmanoma, laistymo sistema yra pasenusi ir reikalaujanti didelių investicijų.

Svarstoma, jog Valstybinių miškų urėdijos medelyno teritorijos Alytuje perdavimo savivaldybei procedūros galėtų būti baigtos jau kitų metų pradžioje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *