Kandidatai į laisvus valdžios postus Alytaus miesto savivaldybėje – jau aiškūs

Jau aišku, kam bus siūloma užimti likusius aukščiausius valdžios postus Alytaus miesto savivaldybėje.

Į laisvą mero Nerijaus Cesiulio pavaduotojo vietą bus siūlomas Šarūnas Klėgeris. Dar praeitą antradienį jo kandidatūrą patvirtino Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Alytaus skyriaus taryba. Meras ketina ją teikti tvirtinti savivaldybės tarybai.

Penktadienį paaiškėjo ir kandidatas į Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Meras N. Cesiulis tarybai tvirtinti siūlys dabartinio savo patarėjo Rolando Juonio kandidatūrą. Pasak savivaldybės vadovo, buvo svarstoma net vienuolika kandidatų, kurie galėtų užimti šią poziciją, derėtasi ir su koalicijos partneriais.

„Pasitarus buvo nuspręsta į administracijos direktorius siūlyti Rolando Juonio kandidatūrą. Sprendimą lėmė kandidato išsilavinimas, darbinė patirtis, verslumo įgūdžiai, asmeninės savybės“, – sakė meras N. Cesiulis.

Abi kandidatūras – tiek Š. Klėgerio, tiek R. Juonio – dar turės patvirtinti Alytaus miesto savivaldybės taryba slaptu balsavimu artimiausiame tarybos posėdyje.

Kad vieno iš dviejų vicemerų pozicija priklausys keturias vietas Alytaus miesto taryboje laimėjusiems konservatoriams paaiškėjo po to, kai buvo pasirašyta valdančiosios koalicijos sutartis, administracijos direktoriaus kandidatūra yra teikiama politinio (asmeninio) pasitikėjimo pagrindu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *