Alytaus rajono šimtametės giedojo himną ir juokavo

Dviem Alytaus rajono gyventojoms šis pavasaris ypatingas. Prieš pat šv. Velykas moterims sukako  100 metų. Jubiliates namuose aplankė ir pasveikino Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, seniūnai, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė.

Vicemerė D. Kitavičienė  perdavė šimtametėms mero Algirdo Vrubliausko linkėjimus ir sveikinimus, įteikė gėlių ir dovanas.  „Nuo mūsų visų didžiausi ir nuoširdžiausi sveikinimai. Linkim tokių metų sulaukusiam žmogui, žinoma, sveikatos, bet aš labiausiai noriu palinkėti jums tai, ko jūs labiausiai norite“ , –100 metų sulaukusioms rajono gyventojoms linkėjo vicemerė D. Kitavičienė.

Butrimonyse pas dukrą Marytę Mocevičienę gyvenančiai Vladzei Jankauskienei 100 metų suėjo balandžio20 d. Kartu su vicemere D. Kitavičiene ir Socialinės paramos skyriaus vedėja D. Burlinskiene ypatingo jubiliejaus proga moterį pasveikino seniūnas Algirdas Jusas.

Jubiliatė prieš kelis metus pati ravėjo prie namų augančias braškes ir didžiavosi savo užaugintomis uogomis, šiuo metu vaikšto pasiramsčiuodama lazdele, daugiau laiko leidžia namuose, žiūri televizorių ir ypač mėgsta klausytis radijo.

Šimtametė papasakojo, kad jaunystėje daug dirbo ūkio darbų, augino linus, juos verpė ir audė, siuvinėjo. „Man visą kraitį suruošė, dabar juos saugau, peržiūriu ir vėl saugiai sudedu, vienas mamos austas rankšluostis su išsiuvinėtu mano vardu – man tai labai brangūs dalykai“ , – sako dukra Marytė.

V.Jankauskienė gimė Jurkonių kaime Butrimonių seniūnijoje, o į miestelį atsikėlė gyventi, kai ištekėjo. Moteris su vyru užaugino vieną dukrą Marytę, kuri ja ir rūpinasi. Senolė sako, kad visiems gali drąsiai pažiūrėti į akis, nes niekam nieko blogo nėra nei padariusi, nei pasakiusi, su visais buvusi draugiška ir gera.

Moteris prisiminė vaikystės įvykius, apie tvarką mokykloje pamokas pradėti ir baigti Lietuvos himnu, kurį pagiedojo jubiliejaus proga ją pasveikinti atvykusiems svečiams. „Ši giesmė man taip įstrigo į širdį, kad ir dabar prisimenu“, –  sako moteris.

Viena diena jaunesnė Anelė Gudaitytė 100-ojo gimtadienio sulaukė sodyboje Praniūnų kaime,kurioje gyvena daug metų. Nors  moteris nemato ir nevaikšto, tačiau yra geros nuotaikos ir savo šmaikštumu prajuokino ją aplankyti ir pasveikinti atvykusius svečius.

Senolę prižiūri giminaičiai, o svečius sutiko su dukterėčia Birute Žukauskiene. A. Gudaitytėgausioje šeimoje buvo jauniausia  – iš viso augo aštuoni vaikai, iš jų penki broliai ir trys seserys. Dukterėčia B. Žukauskienė mano, kad tetos ilgaamžiškumą galėjo lemti tai, kad ji visą gyvenimą laikosi pasninko. Net sulaukusi garbaus amžiaus, prieš šias Velykas taip pat tris dienas nevalgė mėsos. Senolė nuoširdžiai juokėsi iš savęs, kai giminaitė papasakojo, kad po trijų dienų pasninko Velykų dieną paprašė ne kiaušinio, bet mėsos. „Mėsukės tetukei reikia, jos nori – valgo kiekvieną dieną“, – sako dukterėčia.

A. Gudaitytę100-ojo jubiliejaus proga taip pat pasveikino Alytaus seniūnijos seniūnas Kęstutis Tumynas.

Vicemerė D. Kitavičienė abiem ypatingo jubiliejaus sulaukusioms moterims įteikė ir kamuoliukus rankoms mankštinti, kuriais senolės ypač susidomėjo ir apsidžiaugė.

Šiuo metu Alytaus rajone gyvena 7 šimtamečiai, iš jų vienas vyras.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *