Septintą kadenciją pradedantis meras A. Vrubliauskas: „Verčiame naują Alytaus rajono puslapį“

Ketvirtadienį įvyko pirmasis naujai išrinktos Alytaus rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jo metu prisiekė 25 tarybos nariai, tarp jų – septintąją kadenciją Alytaus rajono savivaldybės mero pareigas eisiantis Algirdas Vrubliauskas.

Sugiedojus Lietuvos Respublikos himną, posėdį pradėjo Alytaus rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Jolita Gruzinskienė, kuri pakvietė tarybos narius prisiekti.

„Prisiekiu gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus. Tepadeda man Dievas“, – iš kiekvieno lūpų nuskambėjo priesaikos žodžiai.

Mero inauguracijos ceremonija vyko pagal nusistovėjusias Alytaus rajono savivaldybės tradicijas: puošnias regalijas – mero grandinę, skeptrą ir ženklelį A. Vrubliauskui įteikė vyriausia pagal amžių tarybos narė Monika Ražanauskienė.

„Verčiame naują Alytaus rajono puslapį, dėkoju už pasitikėjimą, kuris man yra didžiulis įkvėpimas dirbti dėl krašto gerovės. Tariu ačiū už man suteiktą progą tęsti darbus: ne vadovauti, o būti jūsų pagalbininku – ne tik išklausančiu, kas jums labiausiai rūpi, bet ieškančiu ir priimančiu geriausius sprendimus. Savo ilgamečio darbo metu sutikau daug žmonių, tame tarpe naujakurių, kurie grįžę iš užsienio kuria gyvenimą Alytaus rajone, augina vaikus ir dega iniciatyvomis gražinti mūsų kraštą.

Deja, sutikau ir vienišų, pamirštų žmonių, kurie neturi darbo, nesulaukia kaimyno, vietinės valdžios dėmesio. Liūdina atskirtis tarp turinčių ir stokojančių, todėl pabandykime visi kartu padaryti, kad tokių dalykų būtų mažiau, pabandykime atsitiesti, neskubėkime smerkti, stenkimės padėti. Man visada svarbiausia buvo ir bus žmogus, nežiūrint jo statuso, materialinės padėties. Kviečiu ir jus, mieli kolegos, darbui dėl žmogaus – tai svarbiausia“, – kalbėjo inauguruotas Alytaus rajono meras.

Jį pasveikino Seimo nariai Audronis Ažubalis, Laurynas Kasčiūnas ir Petras Valiūnas, Vyriausybės atstovė Alytaus apskrityje Ona Balevičiūtė, kiti svečiai, linkėta solidaraus, kolektyvinio darbo, pasidžiaugta šešių iniciatyvių moterų įsiliejimu į „vyriškosios“ tarybos gretas.

Dviejų Alytaus miesto merų sveikinimas buvo nuspalvintas humoro gaidele. Kadenciją baigiantis Vytautas Grigaravičius rajono merui padėkojo už sklandų bendradarbiavimą, o naujasis Alytaus vadovas Nerijus Cesiulis pajuokavo apie būtinybę nutiesti tiesioginį tunelį tarp miesto ir rajono savivaldybių – dėl dar greitesnio ir glaudesnio valdžių ryšio.

Po šventinių iškilmių naujoji taryba ėmėsi darbų.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija, susidedanti iš 13 narių, pristatė savo veiklos programą, įsipareigojo dirbti daugumos koalicijoje su Lietuvos socialdemokratų frakcijos atstovais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija pasiskelbė dirbsianti opozicijoje, tikino pritarsianti konstruktyviems daugumos sprendimams, bet netoleruosianti ir kovosianti prieš rajono gyventojų interesus galinčius pažeisti sprendimus.

Tiek dauguma, tiek opozicija pirmajame posėdyje pademonstravo išskirtinę vienybę slaptai balsuodami už Dalios Kitavičienės kandidatūrą į mero pavaduotojo postą – tarybos nariai vienbalsiai pritarė mero pasiūlytai jos kandidatūrai. „Aktyvi, veikli, kruopšti, kompetetinga, – gerąsias kandidatės savybes vardino meras A. Vrubliauskas. – Ji daug nuveikė sėkmingai vykdant Alkoholizmo prevencijos programą, kitas visuomenės sveikatinimo iniciatyvas“.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigos pavesta laikinai eiti savivaldybės administracijos Finansų ir investicijų skyriaus vedėjai Gintarei Jociunskaitei.

Iš kairės: D. Kitavičienė, G. Jaciunskaitė.

Šioje kadencijoje Alytaus rajono taryboje darbuosis keturių politinių partijų atstovai: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – Algirdas Vrubliauskas, Gediminas Krasauskas, Dalia Kitavičienė, Jūratė Overaitytė, Gintautas Radžiukynas, Kęstutis Tumynas, Gintaras Chščenavičius, Danielius Jakubavičius, Laura Bieliauskaitė-Svetlauskienė, Mindaugas Aldonis, Monika Ražanauskienė, Kęstutis Patinskas ir Marius Jasaitis; Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai – Aurimas Truncė, Justas Truncė, Rasa Vitkauskienė, Algis Žėkas, Marius Mickevičius, Antanina Snarskienė, Povilas Dzenkus ir Vytas Arbačiauskas; Lietuvos socialdemokratų partijos atstovai – Aloyzas Jaciunskas, Vydas Baravykas; Darbo partijos atstovai – Raimundas Markauskas ir Vytautas Mikelionis.

Alytaus rajono savivaldybės 2019-2023 m. kadencijos taryba. ARSA nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *