Alytaus rajono bibliotekose – nemokami skaitmeninio raštingumo kursai

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir filialai įsitraukė į projektą „#PrisijungusiLietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“, kurio tikslas – padėti gyventojams išmokti efektyviai, saugiai, atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis ir internetu, taip pat jo teikiamomis galimybėmis.

Projektu siekiama skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes. Projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Vidaus reikalų ministerija.

Balandžio 8-16 dienomis Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Krokialaukio filiale vyko projekto „#PrisijungusiLietuva“ mokymai pradedantiesiems pagal programą: „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“. Mokymus, kuriuos vedė lektorė Inga Petraškienė, jau baigė pirmoji pradedančiųjų grupė.

Kviečiame ir jus įsidrąsinti ir užsiregistruoti artimiausioje bibliotekoje.

Organizuojamos pradedančiųjų bei jau pažengusių, tačiau norinčių atnaujinti ar pagilinti žinias, dalyvių grupės. Grupę sudaro ne daugiau kaip 10 žmonių, tad pakankamai dėmesio galėsime skirti kiekvienam besimokančiajam.

Skaitmeninio raštingumo „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“. Mokymų trukmė – 18 val. Šiuose mokymuose mokysitės:

  • naudotis kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ar planšete;
  • rengti tekstinius dokumentus;
  • saugiai naršyti internete bei rasti aktualios informacijos;
  • naudotis elektroninėmis valdžios, verslo ir laisvalaikio paslaugomis;
  • dalintis informacija bei bendrauti internetu su artimaisiais ir draugais.

 Norintiems pagilinti žinias

Jei turite pagrindinius darbo su skaitmeniniais įrenginiais įgūdžius, kviečiame mokytis šiose programose:

  • Bendradarbiavimas Tau. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: efektyvus laiko planavimas ir bendravimas. Šioje programoje sužinosite kaip saugiai ir atsakingai bendrauti ir bendradarbiauti e. paštu. Susipažinsite su galimybe e. dokumentus laikyti virtualiose duomenų saugyklose bei bendrinimu. Išmoksite naudotis e. kalendoriais.
  • Bendradarbiavimas Tau. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis. Ši programa skirta susipažinti su skaitmeninių nuotraukų redagavimo, koliažo ir animacijų kūrimo galimybėmis. Mokymų metu sužinosite kaip saugiai ir atsakingai skelbti ir dalintis nuotraukomis ir vaizdo įrašais internete.
  • bendruomenės Tau: būk aktyvus, unikalus ir verslus. Šioje programoje susipažinsite interneto svetainių kūrimo bei e. visuomenės pagrindais, įgysite saugaus naršymo internete žinių bei įgūdžių.
  • bendruomenės Tau: būk aktyvus, unikalus ir verslus: atsakingas turinio skelbimas internete ir saugus naršymas. Čia mokysitės rengti tekstinius dokumentus internete, susipažinsite su debesų kompiuterija.
  • Karjeros galimybės TAU: inovatyvus savęs pristatymas.Mokydamiesi naudotis skaitmeninėmis technologijomis išmoksite inovatyviai bei originaliai save pristatyti. Sužinosite kaip sukurti originalų gyvenimo aprašymą, atlikti sudėtingesnius teksto redagavimo veiksmus bei  susipažinsite su vaizdo įrašų kūrimo bei redagavimo galimybėmis.

Būk drąsus: ateik, sužinok, išmok. Atrask skaitmenines galimybes savo bibliotekoje.

Daugiau informacijos – www.prisijungusi.lt

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *