Alytaus tinklininkės po auksinio seto pelnė Lietuvos čempionato sidabrą

Neįtikėtina drama, fantastiško lygio tinklinis, pilnutėlė Palangos arena, skausmo ašaros ir begalinis džiaugsmas. Toks buvo sekmadienį įvykęs antrasis TOP SPORT Lietuvos moterų čempionato finalas.

Kauno „Kauno-VDU“ komanda sekmadienį po dramatiškos kovos 2-3 (23:25, 21:25, 25:20, 25:18, 12:15) pralaimėjo Baltijos čempionei Alytaus „Prekybos-Paramos“ komandai, kuri atsirevanšavo už šeštadienį patirtą nesėkmę 2-3. Tai reiškė, kad Lietuvos čempionių likimas sprendėsi auksiniame sete.

Jame ne kartą keitėsi pirmaujanti komanda, o tribūnos tiesiog šėlo nuo įtampos. Galiausiai seto pabaigoje kiek tiksliau sužaidė „Kauno-VDU“ ekipa, kuri laimėjo auksinį setą 15:13 ir šoko pergalės šokį.

Pagrindiniame mače Alytaus ekipa laimėjo pirmus du setus ir atrodė, kad jos gali pratęsti savo auksinį sezoną, bet kaunietės sugebėjo išplėšti penktąjį setą. Tačiau jame savo charakterį parodė ir Alytaus merginos, kurios nepasidavė ir išplėšė pergalę. O auksinis setas dažnai laikomas loterija, kurioje šįkart laimingesnius bilietus išsitraukė kaunietės. Ašaros po lemiamo taško parodo, kad buvo atiduotos visos širdys.

Kauno komandoje 16 taškų pelnė Ugnė Lokytė, po 15 – Kotryna Motiejūnaitė bei Gvanca Ulumbelašvili, 13 – Viktorija Dudkina. Alytaus ekipai po 17 taškų pelnė Jekaterina Kovalskaja, Tautvilė Grinkevičiūtė ir Agnė Daunytė, 10 – Jekaterina Dolkart.

Lietuvos tinklinio federacijos informacija

Mato Baranausko nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *