Alytuje bus statomas įspūdingas pramogų parkas (balandžio 1-osios pokštas)

Pramogų ištroškę ir nuolat į kitus miestus ar šalis jų ieškoti vykstantys alytiškiai gali lengviau atsikvėpti – jau kitais metais Dzūkijos sostinėje prasidės vieno didžiausių pramogų parkų Lietuvoje statybos. Naštą nuo pečių nusimes ir vietos politikai, mat parkas bus statomas pačiu tikriausiu galvos skausmu jiems tapusioje Alytaus aerodromo teritorijoje.

Parengtame projekte numatyta, jog pramogų parkas bus padalintas į atskiras erdves, kuriose veiks įvairioms amžiaus grupėms pritaikyti atrakcionai, vandens ir žiemos pramogos, vaikų žaidimų kambariai, trys kavinės, didelis viešbutis, SPA centras, garsių prekių ženklų parduotuvės, suplanuota egzotinių augalų žalioji erdvė.

Nors Alytaus aerodromas yra valstybinėje žemėje ir yra priskiriamas strateginiams objektams, tačiau dėl ypač prastų demografinių rodiklių Vyriausybė nusprendė padaryti išimtį Alytaus miestui – beveik 150 ha teritorija bus perduota savivaldybei, su sąlyga, kad nedelsiant ši imsis veiksmų ir spręs problemą – teritorija pasitarnaus gyventojams mieste išlaikyti, net naujakurių pritraukti, darbo vietoms sukurti, turizmui skatinti. Visus dokumentus planuojama baigti rengti dar šiemet.

Sklypą Alytaus miesto savivaldybė sumanė išnuomoti, o norinčių čia vykdyti veiklą atsirado iškart. Pramogų parką Alytaus aerodrome panoro statyti rankomis sukirtę keturi Alytaus, Marijampolės bei Kauno verslininkai.

Dėl Alytaus aerodromo likimo diskusijų būta ir ankščiau. Miesto savivaldybės užsakymu buvo parengta Pramonės parko plėtros galimybių studija, kurios autoriai teigė, jog šis aerodromas yra vieną tinkamiausių vietų laisvajai ekonominei zonai (LEZ) plėtoti.

Buvo sulaukta pasiūlymo aerodromą panaudoti mažosios aviacijos ir oro turizmo plėtrai, kurios pastaraisiais metais imamasi įvairiose Europos šalyse, buvo svarstytos galimybės šioje teritorijoje įrengti SPA centrą, didelį viešbutį su restoranu, kartingų aikštelę.

Atsiprašome, ši publikacija buvo balandžio 1-osios pokštas.

Viršelis – asociatyvi nuotr.

2 komentarai apie “Alytuje bus statomas įspūdingas pramogų parkas (balandžio 1-osios pokštas)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *