Iš čempionato Alytaus šauliai grįžo su 14 medalių, pusė jų – aukso

Savaitgalį, lepinant ypač gražiam pavasariškam šiltam orui, visi geriausi Lietuvos lankininkai rinkosi Utenoje, į paskutiniasias ir bene svarbiausias sezono varžybas – Lietuvos šaudymo iš lanko uždarose patalpose čempionatą. Nors ir oras džiugino, kaip jau varžybų pavadinimas ir atskleidžia šaudoma buvo ne lauke, o Utenos arenoje.

Jau tampa įprasta, kad Utenoje organizuojamos lankininkų varžybos pasižymi itin aukštu organizavimo lygiu, kurį įvertina ir gausiai susirenkantys lankininkai. Šį kart jų susirinko rekordiškai daug. Per abi dienas dalyvavo beveik 150 lankininkų, tarp kurių netrūko ir alytiškių „Žaliojo lanko“ atstovų.

Visi 19 dalyvių iš „Žaliojo lanko“ šiose varžybose atspindėjo labai platų lankininkų spektrą – neįgalieji, senjorai, jaunučiai, jauniai, jaunimas, pirmą kartą dalyvaujantys varžybose, pasaulio čempionatui besiruošiantys lankininkai, skriemuliniai, paprastieji, olimpiniai lankai. O ir rezultatai visų šių lankininkų tikrai nenuvylė. Iš viso iškovoti 7 Lietuvos čempionų titulai ir 14 medalių.

Šis Lietuvos čempionatas vyko dvi dienas. Pirmąją dieną startavo stipriausios suaugusiųjų grupės, o antrąją – jaunučiai, jauniai, jaunimas bei senjorai. Suaugusiųjų grupėse geriausiai sekėsi alytiškiui Algimantui Vileikiui šaudžiusiam paprastųjų lankų vyrų grupėje, kuris iškovojo aukso medalį.

Ne ką blogiau sekėsi ir lankininkų klubą „Žaliasis lankas“ atstovaujančiam druskininkiečiui Stasiui Svetlauskui, šaudžiusiam ilgųjų lankų vyrų grupėje. Po kvalifikacijos Stasys buvo antrojoje vietoje, o dvikovose įveikęs visus varžovus taip pat galėjo džiaugtis čempiono titulu bei aukso medaliu.

Itin įtemptos dvikovos vyko olimpinių lankų moterų grupėje, kurioje startavo net 4 alytiškės ASRC-Žaliasis lankas atstovės. Trys iš šių lankininkių ruošiasi vasarą vyksiančiam Pasaulio šaudymo iš lanko čempionatui, kuris bus kartu ir pagrindinės atrankinės varžybos į Olimpines žaidynes, tad jų tikslai buvo tik patys aukščiausi. Tą puikiai atspindėjo kvalifikacinės varžybos, kur pirmąsias tris vietas ir užėmė alytiškės lankininkės, kartu pagerindamos ir olimpinių lankų moterų komandinių varžybų kvalifikacijos rekordą, kuris beje anksčiau taip pat priklausė ASRC-Žaliasis lankas komandai.

Atkrintamosiose varžybose alytiškės nebuvo nusiteikusios palikti savo varžovėms daug erdvės ir didele persvara laimėdamos visas kovas pasidabino aukso medaliais bei čempionių titulais. Individualiose varžybose virė gerokai daugiau nervų. Iki pusfinalio išsilaikyti pavyko tik dviems alytiškėms – Ingai Timinskienei bei Kristinai Abramaitytei. Inga savo dvikovą laimėjusi keliavo toliau kovoti dėl aukso medalio, bet šią kovą pralaimėjusi turėjo tenkintis sidabro medaliu, o Kristinai pusfinalio dvikova kainavo daug nervų ir net šūvį pro taikinį. Pusfinalyje pralaimėjusi alytiškė toliau kovojo dėl trečiosios vietos. Kovą laimėjusi ji galėjo džiaugtis bronzos medaliu bei pusfinalio prisiminimu apie sienoje įsmigusią strėlę.

Nors antrąją dieną Utenoje dalyvių ir buvo mažiau, alytiškių buvo daugiau nei pirmąją. Tai parodo, kad Alytuje yra jaunoji karta, kuri ateis ir anksčiau ar vėliau parodys ką gali. Šią dieną dar kartą savo pergalę užtvirtino Algimantas Vileikis šį kartą šaudęs paprastųjų lankų senjorų grupėje. Čia jis taip pat iškovojo pirmąją vietą bei aukso medalį.
Olimpinių lankų jaunių merginų grupėje nepralenkiamos buvo ASRC-Žaliasis lankas lankininkės, kurios susišlavė visas tris vietas – Kristina Abramaitytė tapo Lietuvos čempione, Paulina Ramanauskaitė užėmė antrąją vietą, o Vitalija Balčiūnaitė iškovojo bronzos medalį.

Paprastųjų lankų jaunių merginų grupėje šaudžiusi Ema Nickutė jau kvalifikacijoje parodė, kad į šias varžybas ji atvažiavo ne dalyvauti, o nugalėti. Kvalifikacijoje antrąją vietą Ema aplenkė net 59 taškais. Atkrintamosios varžybos jaunajai lankininkei nebuvo blogesnės. Užtikrintai laimėjusi visas dvikovas Ema džiaugėsi pirmąja vieta bei Lietuvos čempionės vardu.

Kiek netikėtą pergalę jaunučių vaikinų grupėje išplėšė ASRC-Žaliasis lankas lankininkas Mantas Selvianis. Vos antrosiose varžybose savo karjeroje dalyvaujantis Mantas sugebėjo įveikti visus savo varžovus, taip tapdamas Lietuvos čempionu bei pasidabindamas aukso medaliu.

Olimpinių lankų jaunių vaikinų grupėje trečiają vietą ir bronzos medalį iškovojo Dominykas Jančiukas.
Nereikėtų pamiršti ir pirmą kartą varžybose dalyvaujančių jaunų „Žaliasis lankas“ narių, savo lankininkų karjerą pradėjusių Alytaus Likiškėlių mokyklos „Lankininkai mokyklose“ programoje, Gabrieliaus Jonyno bei Aistės Jakubauskaitės. Gabrielius savo grupėje iškovojo pirmąją vietą, o Aistė po įtemptų kovų paprastųjų lankų jaunučių merginų grupėje iškovojo bronzos medalį.

„Džiugu, kad Alytuje lankininkų gretos kasmet auga. Daugėja jaunų lankininkų, daugėja profesionalių lankininkų, gerėja rezultatai. Šis čempionatas puikus to įrodymas. Toliau vasaros sezonas, Pasaulio čempionatas, daugybė renginių, ir daug gero laiko“, – po varžybų mintimis dalinosi ASRC-Žaliasis lankas trenerė bei klubo vadovė Inga Timinskienė.

Klubo „Žaliasis lankas“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *