Alytiškiai kviečiami paminėti Žemės dieną

Alytus – žalias miestas, kuriame daug medžių, ežerėlių, parkų ir kitų žalių erdvių. Miestui svarbi jį supanti gamta ir jos saugojimas. Todėl kasmet kovo 20 d. pasitinkant astronominį pavasarį Alytuje minima ir Pasaulinė Žemės diena.

Trečiadienį 12 val. kviečiame gyventojus į Rotušės aikštę, kurioje Alytaus jaunimo centras kartu su miesto pradinių klasių mokiniais ir mokytojais organizuoja renginį „Žydinčių medžių alėja“. Renginio metu bus iškelta Žemės vėliava.

Tradiciškai pavasario lygiadienio metu skambant varpeliui lyg pritarimui į taikos varpo dūžį, Jungtinėse Tautose pakeliama Žemės vėliava. Tuo pačiu metu skambantys ir susilieję į visumą valstybių varpų garsai simbolizuoja tautų susitelkimą saugoti Žemę.

Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Jungtinės Tautos 1971 m. paskelbė Pasauline Žemės diena. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, Žemės dienos iniciatorius Johnas McConnellis kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas taip pat tapti Žemės globėja, o pavasario lygiadienį, kuris skirtingose planetos vietose yra kovo 20–21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną. Atsiliepdama į šį kreipimąsi, tuometinė LR Aukščiausioji Taryba – Atkuriamasis Seimas 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *