Pirmasis Alytaus Lions moterų klubo renginys – pagalbos ranka alytiškei Urtei

Prieš pusmetį įsikūręs pasauliniam tinklui priklausantis Alytaus Lions moterų klubas Tarptautinę moterų solidarumo dieną – Kovo 8-ąją – pakvietė susivienyti ištiesiant gerumo ranką aklai alytiškei mergaitei Urtei – Alytaus miesto teatre surengė labdaros vakarą su teatralizuotu koncertu „Viskas moterims, viskas dėl jų…“. Tai buvo pirmasis klubo organizuotas labdaros renginys.

 

Urtė gimė sveika ir pažino pasaulį kaip dauguma vaikų, liesdama, ragaudama ir matydama, tačiau būdama ketverių metų susirgo vėjaraupiais. Dėl ligos buvo patirtos komplikacijos, dėl ko negrįžtamai pažeisti regos nervai ir visam laikui prarastas regėjimas.

Tačiau tai nesutrukdė šiai veržliai mergaitei džiaugtis gyvenimu ir priimti visą naują patirtį atvira širdimi. Šiuo metu Urtė jau paauglė ir mokosi pagal standartinę švietimo programą kaip ir daugelis jos bendraamžių, tačiau tam, kad mokymosi procesas būtų kokybiškesnis yra reikalinga specializuota kompiuterinė mokymosi programa ir naujas kompiuteris.

Būtent šiam tikslui ir bus skiriamos renginio metu už bilietus surinktos lėšos, todėl Lions narės pakvietė alytiškius ne tik praleisti gražų vakarą klausantis nuostabių dainų, bet tuo pačiu prisidėti prie kilnaus tikslo – kokybiškesnio Urtės mokymosi proceso.

Visi bilietai į šį renginį buvo išparduoti. Žiūrovai klausėsi tarptautinės atlikėjų komandos atliekamų dainų, kuriai vadovauja VDU Muzikos akademijos prof. Sabina Martinaitytė ir prof. Audronė Eitmanavičiūtė.

Renginį atidarė klubo prezidentė Rita Sabaitė ir vice prezidentė Rasa Urbanavičienė. Prezidentė R. Sabaitė padėkojo susirinkusiems už supratimą ir atjautą kito skausmui. „Mes esame tik tiltas tarp Jūsų ir tų, kuriems ta pagalba labai reikalinga. Visi kartu galime padaryti daug gero savo kraštui ir žmonėms“,- sakė Rita.

Viso klubo vardu buvo padėkota rėmėjams: UAB „Pagalba ligoniui“, UAB „Taurus miškas“, nuotykių parko „Tarzanija“ ir restorano-viešbučio „Dzūkijos dvaras“ šeimininkams, UAB „Altreklama“, įmonei „Gayara“, kineziterapijos centrui „Jauskis geriau“, Druskininkų „Snow Arenai“, Alytaus grožio salonui „Siciliana“, kosmetologijos centrui „Svaja“, Druskininkų reabilitacijos centrui „Upa“. Šie rėmėjai įsteigė puikius prizus, kuriais džiaugėsi prieš renginį pirkusieji loterijos bilietus.

Į pirmąjį klubo renginį, palaikyti šios gražios iniciatyvos, atvyko garbingi svečiai iš Paryžiaus Lions klubo. Už šią gražią draugystę moterys dėkojo buvusiai alytiškei, dabartinei paryžietei, labai veikliai asmenybei, Druskininkų Lions moterų klubo narei, Violetai Petkevičienei. Gegužės pabaigoje beveik visas Alytaus Lions moterų klubas vyksta į Prancūziją, kur bus pasirašyta tarp klubų bendradarbiavimo sutartis.

Šiame šiltame vakare taip pat dalyvavo Dzūkijos Lions vyrų klubo, Druskininkų Lions moterų klubo bei Zonta nariai. Svečių buvo iš Šiaulių, Kretingos ir kitų miestų.

Koncertas pasibaigė bendra atlikėjų bei visos salės žiūrovų daina, kuriai atsistoti ir ją sudainuoti pakvietė profesorė Audronė Eitmanavičiūtė.

Tarptautinė Lions klubų asociacija – didžiausia, aktyviausia ir reprezentatyviausia visuomeninė klubinė organizacija pasaulyje. Šiuo metu 202 šalyse yra apie 46 000 Lions klubų, o juose – daugiau kaip 1,4 milijono narių. Lietuvoje šiai dienai veikia 33 klubai, kurie vienija apie 700 narių.

Pagrindinė Lions misija – tarnauti žmonėms. Klubai yra visiškai atsiriboję nuo politikos, tačiau pasitaiko nesąžiningų žmonių, kurie pasinaudoja klubų veikla savo interesams tenkinti, ypač rinkiminiu laikotarpiu. Su tuo klubai kovoja išgrynindami bendravimo formas bei taikydami griežtas vidaus tvarkos taisykles savo nariams.

Alytaus Lions moterų klubo informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *