Alytiškiai išsirinko, kas valdys miestą ateinančius keturis metus (atnaujinta)

Dzūkijos sostinės gyventojai pasakė griežtą „ne“ pastaruosius keturis metus miestą valdžiusiems „Alytaus piliečiams“. Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, šioje kadencijoje net 13 vietų Alytaus miesto savivaldybės taryboje turėjusiam visuomeniniam komitetui pavyko išsaugoti vos tris – mandatus iškovojo Vilija Ramanauskienė, Valė Gibienė ir Vytautas Jastremskas.

Tačiau keliaujant prie balsadėžių rinkėjų nuomonė gerokai išsiskyrė, kas – visuomeninis komitetas ar politinė partija – jų interesus turėtų atstovauti ateinančius keturis metus. Alytiškių verdiktas – nė vienas visuomeninis komitetas ar politinė partija neturės absoliučios daugumos taryboje.

Po panašų skaičių savo balsų rinkėjai skyrė tiek visuomeniniam komitetui „Už Alytų“, tiek Lietuvos socialdemokratų partijai, kurie iškovojo daugiausiai – po 5 vietas taryboje. Dar 4-ios atiteko Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijai.

Rinkėjai darbą taryboje patikėjo „Už Alytų“ atstovams – Gediminui Daukšiui, Tomui Pačėsui, Sigitui Leonavičiui, Danutei Remeikienei ir Valiui Micevičiui, socialdemokratams – Nerijui Cesiuliui, Valerijui Venciui, Jurgiui Krasnickui, Laimai Vincei Kirkliauskienei ir Edmundui Čečėtai, konservatoriams – Povilui Labukui, Šarūnui Klėgeriui, Andriui Jučui ir Vytui Jazepčikui.

Po 3 mandatus iškovojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei visuomeninis rinkimų komitetas „Žinau ir galiu – Česlovas Daugėla“. Pagal pirmumo balsus į tarybą pateko „žalieji“ – Valdas Račkauskas, Skaistė Ulčickaitė ir Saulius Bitinas, „žinantys ir galintys“ – Česlovas Daugėla, Gintautas Andriuškevičius ir Vilma Krušnienė.

Su Lietuvos centro sąjunga į Alytaus miesto tarybą pateko Laura Radzevičiūtė ir Valdemaras Chomičius, taip pat – „liberalė“ Nijolė Makštutienė.

Darbo partijai ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijai šiuose savivaldos rinkimuose nepavyko perkopti 4 proc. ribos, reikalingos norint patekti į savivaldybės tarybą.

Dėl Dzūkijos sostinės mero posto antrame rinkimų ture kovos socialdemokratas Nerijus Cesiulis ir visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ atsovas Gediminas Daukšys, surinkę po 19,1 proc. rinkėjų balsų.

2 komentarai apie “Alytiškiai išsirinko, kas valdys miestą ateinančius keturis metus (atnaujinta)

  1. Nieko gero Alytui neduos nei Cesiulis nei Dauksys kaip skendo miestas taip ir skes normaliu kandidatu siai kadencijai nematau.Cia tik mano nuomone.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *