Naminiai žydiški riestainiai – beigeliai

Reikės:

  • 480 g miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 320 ml šilto vandens,
  • 14 g sausų mielių,
  • 2 arbat. š. cukraus,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • saujos sėklų mišinio.

Miltus sumaišykite su druska, supilkite vandenį su ištirpintomis mielėmis bei cukrumi. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą, supilkite aliejų. Tešlą minkyti reikėtų maždaug 15 min., po to – 30 min. palikti sausai ir šiltai, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite, suformuokite norimus riestainius ir pakildinkite dar apie 15 min. Tuomet apvirkite juos vandenyje (kiekvieną pusę po maždaug 1 min.), sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite sėklų mišiniu.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, lašiša, kumpiu ar sūriu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *