Reikės:
- 480 g miltų,
- žiupsnelio druskos,
- 320 ml šilto vandens,
- 14 g sausų mielių,
- 2 arbat. š. cukraus,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- saujos sėklų mišinio.
Miltus sumaišykite su druska, supilkite vandenį su ištirpintomis mielėmis bei cukrumi. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą, supilkite aliejų. Tešlą minkyti reikėtų maždaug 15 min., po to – 30 min. palikti sausai ir šiltai, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite, suformuokite norimus riestainius ir pakildinkite dar apie 15 min. Tuomet apvirkite juos vandenyje (kiekvieną pusę po maždaug 1 min.), sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite sėklų mišiniu.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, lašiša, kumpiu ar sūriu.