Biblioteka iš darželio kraustosi į progimnaziją

Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vidzgirio filialas iš lopšelio-darželio „Volungėlė“ patalpų nuo kovo 1 dienos persikelia į Likiškėlių progimnaziją. Tam pritarė ketvirtadienį posėdžiavusi Alytaus miesto savivaldybės taryba.

Bibliotekos perkėlimui į kitas patalpas ir jų pritaikymui veiklai savivaldybė iš biudžeto yra numačiusi skirti maždaug 20 tūkst. eurų.

Praeitų metų gegužę lopšelio-darželio „Volungėlė“ vadovybė kreipėsi į savivaldybės administraciją prašydama perkelti J. Kunčino viešosios bibliotekos Vidzgirio filialą į kitas patalpas, sudarant galimybę pagerinti ugdymosi sąlygas lopšelį-darželį „Volungėlė“ lankantiems vaikams.

Pagrindinė prašymo priežastis – šiuo metu vienoje darželio salėje vyksta ir muzikos, ir kūno kultūros užsiėmimai. Tuo metu, kai salėje vyksta muzikinė veikla, vaikams joje negalima sportuoti ir organizuoti kitos veiklos.

Patalpose, kuriomis iki šiol naudojosi biblioteka, planuojama įrengti ir mažytę gamtos klasę gamtamokslinio-ekologinio ugdymo plėtrai. „Daržininkystės zonoje vaikai galės auginti įvairius augalus. Užtikrinant gamtamokslinio ugdymo nuoseklumą šaltuoju metų laiku, norima įrengti vaikams erdvę, kurioje jie galėtų atlikti nesudėtingus gamtinius bandymus, eksperimentus, galėtų nevaržomi kasdien atrasti kažką nauja“, – rašoma sprendimo projekte.

Alytaus lopšelį-darželį „Volungėlė“ kasmet lanko daugiau kaip 200 ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, veikia 10 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *