Reikės:
- 1 l pieno,
- 4 kiaušinių,
- 4 trynių,
- 500 g cukraus,
- 6 arbat. š. vanilinio cukraus,
- 2-4 valg. š. romo,
- 100 g sviesto,
- 200 g miltų,
- žiupsenlio druskos.
Kiaušinius ir trynius gerai išplakite su cukrumi, supilkite romą ir užvirintą su vaniliniu cukrumi pieną, išmaišykite. Toliau eilėje – ištirpintas sviestas, miltai ir druska. Viską dar kartą gerai permaišykite.
Paruoštą masę mažiausiai parą brandinkite šaldytuve, uždengę maistine plėvele.
Kitą dieną tešlą vėl labai gerai išmaišykite, supilkite į specialias kanelių formeles, išteptas sviestu ir pabarstytas ruduoju cukrumi. Tešlos nepripilkite iki pat viršaus, palikite maždaug 0,5 cm tarpą.
15 minučių kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, sumažinkite temperatūrą iki 170 lispnių ir kepkite dr 45 minutes.