Druskininkų savivaldybės merui pareikšti įtarimai, jo patarėjas sulaikytas

Tęsiant Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto korupcinių veikų teismų sistemoje, šiandien pareikšti įtarimai Druskininkų savivaldybės merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui.

Druskininkų mero patarėjas A. Kadziauskas yra sulaikytas, merui R. Malinauskui skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

Šiandien Vyriausioji rinkimų komisija panaikino Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko ir jo patarėjo Aivaro Kadziausko teisinę neliečiamybę, kurią jie turėjo, kaip kandidatai savivaldos rinkimuose. Druskininkų meras ir jo patarėjas įtariami prekyba poveikiu ir papirkimu, veikiant organizuotoje grupėje. Trečiadienį šių asmenų namuose buvo atliktos kratos.

Atliekamame ikiteisminiame tyrime vakar buvo sulaikyti 26 asmenys, tarp kurių 8 teisėjai, 5 advokatai ir 13 kitų asmenų.

Į teismą kreiptasi dėl 5 teisėjų Egidijaus Laužiko, Viktoro Kažio, Valdimaro Bavėjano, Konstantino Gurino, Henricho Jaglinskio, 4 advokatų Drąsučio Zagrecko, Giedrės Cimbolienės, Aivaro Surblio, Mariaus Navicko bei dar devynių asmenų suėmimo.

Vakar įvairiose Lietuvos vietose taip pat buvo atliekama apie šimtą kratų ir kitų suplanuotų proceso veiksmų, kurių metu gauta reikšmingų tyrimui duomenų. Šiuose proceso veiksmuose dalyvavo daugiau nei šimtas STT, policijos pareigūnų, prokurorų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja trijų specialiųjų Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei dviejų Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų grupė.

Specialiųjų tyrimų tarnybos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *