Alytaus kraštas pristatytas trijose tarptautinėse parodose

Pirmoji vasario mėnesio pusė Alytaus turizmo informacijos centrui buvo gausi tarptautinių parodų.

Jo atstovai dalyvavo 26-ojoje tarptautinėje specializuotoje turizmo ir laisvalaikio parodoje „Balttour 2019“, kuri vyko Rygos tarptautiniuose parodų rūmuose „BT1“, bei tarptautinėje turizmo parodoje „Tourest 2019“ Talino parodų centre.

Rygoje vykusi „Baltour“ yra populiariausia turizmo paroda Baltijos regione, siūlanti išsamią informaciją apie naujausius sezono pasiūlymus keliautojams, įvairias pramogas lankytojams bei ypatingą dėmesį profesionaliai auditorijai. Parodos organizatorių duomenimis iš viso parodoje buvo daugiau kaip 860 turizmo arba su turizmu susijusių įmonių iš įvairių pasaulio šalių, apsilankė apie 28 tūkstančiai lankytojų.

Talino „Restour“ paroda yra seniausia ir didžiausia Baltijos šalyse, organizuojama nuo 1991 metų. Organizatorių duomenimis, parodoje prisistatė 584 dalyviai iš 30 šalių ir apsilankė apie 30 tūkst. lankytojų.

Abiejose parodose buvo pristatyti Alytaus krašto turizmo ištekliai ir paslaugos: lankytinos vietos, ekskursijos, edukacinės programos, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugos. Lankytojai aktyviai domėjosi pramogomis šeimoms su vaikais, ką galima pamatyti, paragauti, poilsiauti ir kaip smagiai bei turiningai praleisti laiką.

Alytaus turizmo informacijos centro išankstiniais duomenimis 2018 metais apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję virš 540 svečių iš Latvijos ir virš 230 iš Estijos.

Vasario pradžioje Alytaus turizmo informacijos centras dalyvavo ir tarptautinėje parodoje „Tour Salon 2019“, vykusioje Poznanės (Lenkija) parodų centre. Čia buvo laukiami visi besidomintys naujomis turizmo galimybėmis ir norintys susiplanuoti įdomiausias keliones.

Parodos metu Alytaus turizmo informacijos centras dalino informaciją apie Alytaus krašto turizmo galimybes. Stendo lankytojams buvo pasakojama apie Alytaus kraštą, jo lankytinas vietas.

Šiais metais Alytaus turizmo informacijos centras kartu su Elko (Luko) miestu vykdo bendrą projektą „Paveldui draugiško turizmo Lietuvos ir Lenkijos pasienyje skatinimas”, todėl bendrame stende pristatė Alytaus krašto ir Elko kultūros ir gamtos paveldo objektus.

Šių vietovių istorija, kultūra bei gamta yra turtinga ir neabejotinai verta turistų dėmesio. Stendo lankytojai turėjo galimybę pamatyti elektroninę knygą,  pasakojančią apie 34 Alytaus krašto ir 26 Elko kultūros ir gamtos paveldo objektus. Skubantys grožėjosi šių objektų vaizdais reklaminiame vaizdo klipe.

Kiekvienas norintis galėjo pasitikrinti savo žinias apie Alytų ir Elką – turizmo informacijos centras kvietė tai daryti labai smagiu būdu – sukant „Laimės ratą“. Organizuota viktorina sulaukė ypatingai didelio lankytojų susidomėjimo, o jos laimėtojams teko projekto metu pagaminti Alytaus ir Elko suvenyrai.

Parodoje prisistatė daugiau nei 200 dalyvių iš 16 šalių. Per tris dienas, organizatorių duomenimis, ją aplankė apie 40 tūkst. žmonių.

Alytaus TIC preliminariais duomenimis, 2018 m. Alytaus viešbučiuose ir svečių namuose buvo apsistoję virš 630 svečių iš Lenkijos.

Alytaus turizmo informacijos centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *