Taisyklių nėra meilėje, kare ir dzūkų rinkiminėje kovoje

Sakoma, jog viskas galima meilėje ir kare, tačiau panašu, kad savo neribotomis galimybėmis įsitikinę ir kai kurie valdžios siekiantys Dzūkijos politikai. Jei jaunesni kandidatai šiemet rinkiminėje kovoje stebina originalumu bei išmone, tai seni politikos vilkai demonstruoja galią ir vis primena, kad lengvai palikti savo „tvirtovių“ neketina. Kaip ten bus – netrukus spręs rinkėjai, o kol kas pas dzūkus – pats rinkimų vajus.

Vyriausioji rinkimų komisija jau aiškinasi, kodėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidato į Alytaus rajono merus – Aurimo Truncės autobusiukas „persekioja“ po rajoną važinėjančią mobilią prostatos tyrimų laboratoriją, o gyventojai socialiniuose tinkluose nuogąstauja, jog politikai savo plakatus tuoj ims klijuoti jiems ant kaktų, mat tvorų, sienų, įstaigų bei parduotuvių vitrinų atsargos Alytaus rajono gyvenvietėse baigia išsekti.

O kaip neišseks, kai šį darbą dirba nuo pašalpas gaunančių ir už jas atidirbti turinčių seniūnijų gyventojų iki pačių seniūnų. Peržiūrų rekordus socialiniame tinkle „Facebook“ baigia sumušti filmuota medžiaga, kurioje Miroslavo seniūnas Vytautas Sinkevičius galimai darbo valandomis dirba ne tiesioginį savo darbą, o rūpinasi šeštos kadencijos siekiančio Alytaus rajono mero Algirdo Vrubliausko rinkiminių plakatų kabinimo darbais. Čia pat ne tik du pagalbininkai, apsiginklavę kopėčiomis ir grąžtais, bet ir seniūnijos automobilis, pilnutėlis rinkiminės reklamos su mero atvaizdu.

Jei Alytaus rajone plakatus kabinėja visi ir visur, tai Lazdijuose – nukabinėja, kas užsigeidęs. Pakanka, kad jame šypsotųsi „pokyčiais tikintis“ buvęs bendražygis ir į jį tektų žiūrėti artimiausius du mėnesius kasdien keliaujant į darbą.

Taip nutiko Lazdijų rajono mero posto siekiančiam Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatui – Audriui Klėjui. Jo rinkiminiam stendui ant vieno iš Lazdijų Vilniaus gatvės namų buvo lemta iškabėti vos keletą savaičių. Jis nenukrito ir vėjas jo nenupūtė, plakatas vieną dieną tiesiog dingo su visomis jį laikiusiomis konstrukcijomis.

Kol policijos pareigūnai aiškinasi aplinkybes, konservatorius A. Klėjus pasigamino naują plakatą ir vėl šypsosi nuo to paties namo sienos – tik jame jau „ne pokyčiais tiki“, o primena kiekvieną rytą į darbą skubančiam įtakingam buvusiam kolegai: „Mūsų taip lengvai nenuimsi“.

Ne mažiau skambų pavadinimą ant savo rinkiminio plakato tėškė ir valdžios siekiantys Alytaus miesto konservatoriai. Keturių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų plakatas „įsitaisė“ ant vieno iš Rotušės aikštės pastatų, šalia politinių oponentų – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų. Jame ketvertas išraitė net didžiausius skeptikus nusišypsoti priverčiantį raginimą: „Nebūk „žalias“, rinkimuose balsuok atsakingai!“.

Nuotrauka – portalo Dzūkijosveidas.lt fotomontažas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *