Globos įstaigų atstovų susitikime – būdų problemoms spręsti paieškos

Alytaus globos centre įvyko neeilinis susitikimas. Institucinės globos pertvarkos procesų ekspertė Alytaus regione Daiva Jermalienė pakvietė kolegas iš įvairių Marijampolės, Kalvarijos ir Vilkaviškio rajono globos įstaigų į susitikimą „Pietų Lietuvos globos centrų darbuotojų apskritojo stalo diskusija“.

„Mes turime pasidalinti globos centrų gerąja patirtimi, privalome atrasti būdus kylančioms problemoms spręsti“, – susitikimo svarba neabejojo D. Jermalienė.

Susitikimo metu išties netrūko diskusijų, globos įstaigų ir socialinių paslaugų centrų atstovai, globėjų ir įtėvių mokymo bei konsultavimo specialistai dalijosi patirtimi, ieškojo dar efektyvesnio darbo būdų. Rūpimi klausimai gvildenti kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) bei Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VTATĮT) atstovėmis.

„Manau, kad svarbiausia – bendradarbiavimas. Esu labai dėkinga regiono koordinatorei Daivai už iniciatyvą susitikti. Tik bendradarbiavimas leidžia mums kartu spręsti problemas, kartu dirbti ir kartu padėti vaikui ir šeimai“, – kalbėjo VTATĮT Įvaikinimo ir globos skyriaus patarėja Rūta Pabedinskienė.

Susitikimo metu aptarti ne tik rūpimi klausimai, bet ir pasidžiaugta savo darbo pasiekimais.

Marijampolės socialinės pagalbos centras kartu su partneriais – Vilkaviškio rajono švietimo pagalbos tarnyba, Kalvarijos savivaldybės šeimos globos namais bei Kazlų Rūdos socialinės paramos centru – dalyvavo VTATĮT organizuotame konkurse „Bandomosios budinčių globotojų veiklos užtikrinimo paslaugų pirkimas“. Jo dėka šiuo metu 4 budintiems globotojams bei jų prižiūrimiems vaikams teikiamos bandomosios budinčių globotojų paslaugos.

„Tai puikus projektas, kurio dėka atsiranda galimybė budintiems globotojams suteikti nemažai mokamų, būtinų paslaugų“, – įsitikinusi Marijampolės socialinės pagalbos centro direktoriaus pavaduotoja socialiniam darbui Asta Klimienė.

„Susitikimas buvo naudingesnis negu tikėjausi. Tik tokiuose susitikimuose su praktikais galima sužinoti ir suprasti, kuo iš tikrųjų žmonės gyvena. Mano tikslas buvo išgirsti juos ir aš jį pasiekiau“, – mintimis apie susitikimą dalijosi SADM Socialinių paslaugų skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Urbonienė.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *