Į pagalbą šeimoms skubės naujais automobiliais

Alytaus rajono socialiniams darbuotojams darbui su šeimomis ir atvejų vadybininkams skirti automobiliai. Savivaldybė penkis visureigius nupirko iš sutaupytų piniginės socialinės paramos lėšų. Jie perduoti Alytaus šeimos pagalbos centrui.

Kad būtų greičiau ir efektyviau suteikiama socialinė pagalba šeimoms, Alytaus rajono savivaldybė nupirko penkis visureigius „Dacia Duster“, už kuriuos sumokėjo 70,5 tūkst. eurų. Vienas automobilis kainavo 14,1 tūkst. eurų. Automobilių pirkimas vyko viešojo konkurso būdu.

Automobiliai skirti Alytaus, Butrimonių, Pivašiūnų, Miroslavo, Krokialaukio, Simno seniūnijoms, kuriose yra daugiausia šeimų ir didžiausias socialinių darbuotojų darbui su šeimomis poreikis.

Automobilių raktelius perduodamas VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro direktorei Ingai Daugirdienei ir darbuotojoms, Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas palinkėjo, kad automobiliais būtų teikiama pagalba šeimoms, kad atvažiuojantys socialiniai darbuotojai  būtų laukiami.

„Automobiliai perduodami paslaugai teikti. Važiuodamos pas šeimas aplankykite ir senelius, vienišus rajono gyventojus. Automobiliai jums padės atlikti darbą, kuris yra labai atsakingas“ , – pabrėžė rajono savivaldybės meras. Jis palinkėjo socialinėms darbuotojoms sėkmės ir nepavargti darbe.

Perduodami automobiliai buvo papuošti iš mėlynų ir baltų balionų padarytomis gėlėmis. Meras pažymėjo, kad toks papuošimas primena neužmirštuolę, kuri siejama su svarbia Lietuvai data –Sausio 13-ąja – ir ragina nepamiršti, kodėl esame laisvi.

Socialinės darbuotojos naujais automobiliais išvyko į savo seniūnijas.

Alytaus šeimos pagalbos centre dirba trys atvejo vadybininkai, 19 socialinių darbuotojų darbui su šeimomis (12 etatų), netrukus darbą pradės trys globos koordinatoriai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *