Elektroninė registracija į Alytaus ugdymo įstaigas – vasario mėnesį

Nuo šių metų vasario mėnesio į mokyklas ir darželius kitiems mokslo metams alytiškiai savo atžalas, tikimasi, galės registruoti elektroniniu būdu. Tai dar viena priemonė, mažinanti biurokratiją, taupanti tėvelių laiką ir užtikrinanti skaidrumą.

Praeitų metų pradžioje Alytaus miesto savivaldybė paskelbė centralizuoto vaikų priėmimo į švietimo įstaigas, ikimokyklinio, priešmokyklinio bendrojo ugdymo ir neformaliojo ugdymo grupes informacinės sistemos įsigijimo ir įdiegimo paslaugų viešuosius pirkimus. Šį konkursą laimėjo bendrovė „Labbis“, paslaugą pasiūliusi suteikti už 45 tūkst. eurų.

Pagal Alytaus miesto savivaldybės ir laimėtojo pasirašytą sutartį sistema turėjo pradėti veikti dar praeitų metų gruodžio mėnesį, tačiau ją įdiegti nėra taip paprasta. Procese dalyvauja įvairios tarnybos ir registrai – Gyventojų registras, Mokinių registras, E. pristatymo sistema, Adresų registras, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos informacinė sistema. Su šiomis tarnybomis taip pat turi būti pasirašytos duomenų teikimo sutartys, kas užtrunka, todėl diegimo darbus teko atidėti dar keliems mėnesiams.

Kol diegiama sistema, Alytaus miesto savivaldybėje vyksta mokymai, jų metu daugiau kaip 60 švietimo įstaigų darbuotojų mokosi su ja dirbti.

Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė tikisi, kad sistemos diegimo darbus pavyks baigti sausio mėnesį: „Tikėtina, kad vasario mėnesį ši sistema bus savivaldybės interneto portale. Kol ji neveikia, švietimo įstaigos prašymus į mokyklas, darželius ar neformaliojo ugdymo įstaigas priima įprasta tvarka. Sistemai pradėjus veikti jau gautus prašymus į ją suves įstaigų darbuotojai. Tėvams tuo papildomai rūpintis nereikės“.

Anot R. Ališauskienės, tėvai, kurie neturės galimybės pateikti prašymo internetu, galės atvykti į įstaigą ir darbuotojas jiems padės į sistemą suvesti duomenis.

Mokinių priėmimas į Alytaus miesto savivaldybės bendrojo  ugdymo mokyklas šiemet vyks nuo balandžio 1 d. iki balandžio 30 d. Jeigu mokyklose bus laisvų vietų, mokiniai į jas bus priimami ir nurodytam priėmimo laikui pasibaigus.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *