Alytaus miesto sode – pokyčiai, priminsiantys tarpukarį

Sutvarkyti želdynus ir medžius, fontano teritoriją, šokių aikštelę, takus, mažąją architektūrą – šiuos ir kitus darbus, numatytus projekte, planuojama atlikti Alytaus miesto sode. Su visais numatytais darbais bus galima susipažinti vyksiančioje viešoje diskusijoje.

Teritorijos šalia fontano suoliukus planuojama pakeisti tokiais, kokie puošė miesto sodą tarpukariu ir, kultūros paveldo specialistų nuomone, geriausiai tinkami paveldiniu, istoriniu, estetiniu ir eksploatavimo požiūriais. Dar 2017 metais pirmąjį baltą suoliuką miestui dovanojo Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Miesto sodo tvarkybos projekto autorius – profesionalus dendrologas, garsiausias Lietuvos parkotyrininkas Kęstutis Labanauskas.

„Dėkoju už malonų dėmesį, pasitikėjimą mano žiniomis. Linkiu brandaus aptarimo, įsigilinus į turtingą parko istoriją ir patirtį, dalykišką projekto siūlymų atranką ir įgyvendinimą, pernelyg neskubant, kad kartais vežimo nepastačius priešais arklį. Parkų ilgalaikę sėkmę lemia ne didelės vienkartinės talkos, bet kruopštus numatymas, kantri palaikomoji priežiūra, ilgalaikė įžvalga“, – teigia K. Labanauskas.

Diskusijos metu bus aptartas ne tik tvarkybos projektas, bet bus pristatyti ir Alytaus miesto želdynų bei želdinių būklės stebėsenos rezultatai, planuojami atlikti Miesto sodo priežiūros darbai.

Miesto sodas jau tapo Alytaus miesto simboliu – vieniems jis kelia nostalgiją kad ir dėl kiekvieną pavasarį pražįstančių baltųjų akacijų ir magnolijos, o kiti jį atranda vis iš naujo. Neapsiribojant vien augalais ir poilsio zonomis, vasarą čia vyksta Senamiesčio bendruomenės ir kiti kamerinio pobūdžio renginiai.

2018 metų vasarą pirmą kartą vykusiame Alytiškių iniciatyvų projekte gyventojai nusprendė, kad Miesto sode turi atsirasti koncertinė erdvė. Ją planuojama pastatyti šiemet.

Apie planuojamus tvarkybos darbus su alytiškiais diskutuos VDU Kauno botanikos sodo mokslo darbuotojai, miškininkai, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Alytaus skyriaus darbuotojai, „Alytaus infrastruktūros“ darbuotojai, aplinkosaugininkai.

Diskusija vyks šį ketvirtadienį, sausio 10 dieną, 10 val. Alytaus miesto savivaldybės posėdžių salėje.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *