Druskininkuose – įspūdingas ledo skulptūrų festivalis

Jau sausio mėnesio pabaigoje Druskininkai kviečia pasigrožėti nuostabia ledo pasaka! Sausio 26-27 dienomis kurorte vyks ledo skulptūrų festivalis. Planuojama jį rengti kasmet, kad taptų tradiciniu reginiu kurorte.

Miesto gyventojus ir svečius stebins išskirtinės, magiškos ledo skulptūros, kurias pjaustys ir ornamentuos profesionalūs menininkai iš viso pasaulio. Sutemus skulptūros bus apšviestos ir sužėrės visu grožiu.

Sausio 26-ąją susirinkusieji galės stebėti menininkų techninio pasiruošimo ir kūrybinio darbo pradžią, sekančią dieną – kūrybinį procesą bei šio proceso rezultatus – ledo skulptūrų ekspozicijas, išdėstytas Druskininkų gydyklų parke.

Druskininkai – iškiliojo M. K. Čiurlionio miestas, jo kūrybos ir ramybės oazė, tad skulptūrose bus atskleisti menininko kūrybos momentai: festivalio metu bus sukurta 12 didelių ledo skulptūrų M. K. Čiurlionio „Zodiakai“ tema, siejamų su Naujųjų metų pradžia, vaizduojančių 12-a mėnesių ir 14-a mažųjų skulptūrų M. K. Čiurlionio „Pasaka. Karaliai“ tema.

Ledo skulptūrų ekspozicijomis bus galima grožėtis ir lankytis – iki kol gamtinės sąlygos joms leis išsilaikyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *