Alytaus sveikuoliai naujus metus pradės maudynėmis Dailidėje

Ledinių maudynių aistruoliai sausio 1-ąją švenčia ne tik Naujuosius metus, bet ir Pasaulinę ruonių dieną. Daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių sveikuoliai neria į ežerus, upes ar jūrą.

Alytaus sveikuoliai ir jiems prijaučiantys laukiami prie mažojo Dailidės ežerėlio Naujuosius metus pradėti su gera nuotaika ir didžiuliu energijos užtaisu bendraminčių apsuptyje.

15 val. – aktyvi mankšta muzikos ritmu,
15 val. 20 min. – lengvas bėgimas aplink ežerėlį,
15 val. 30 min. – smagus nėrimas į eketę (neprivalomas),
15 val. 45 min. – šildanti arbata.

Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ nariai savo kūną, dvasią ir sielą grūdina ištisus metus, kas rytą pirmuosius saulės spindulius pasitikdami nuostabioje vietoje, prie mažojo Dailidės ežerėlio, todėl ledinės maudynės, netgi ir spaudžiant žiemiškam šaltukui, nėra didelis iššūkis, o tik dar vienos nuostabios dienos pradžia.

Grūdinimosi entuziastai sako, jog be dvasinio apsivalymo, maudymasis šaltame vandenyje yra puikus organizmo grūdinimas. Grūdinimas šalčiu sukuria tvirtą skydą nuo peršalimo ligų, bakterinių ir virusinių infekcijų stimuliuojant imunitetą ir gerinant termoreguliacijos procesus.

Grūdinimasis – tai yra nuolatinis saugaus streso organizmui didinimas. Ledinis vanduo yra biologiškai aktyvių taškų stimuliatorius, o pripratinus savo organizmą prie temperatūrų skirtumų prarandama galimybė peršalti. Tiesa, svarbiausia tai daryti nuolat laipsniškai didinant temperatūrų skirtumus, nes tęstinumas – vienas iš pagrindinių grūdinimosi principų.

Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *