„ASU alumni“ klubo narės namus puoš pačių kurtais vainikais

Ypatingu švenčių laukimo periodu – advento laikotarpiu – žmonės bando rasti ramybę artimųjų apsuptyje bei vis dažniau susimąsto, ką galėtų nuveikti gero ir prasmingo, išsikelia tam tikrus tikslus ir net susidaro darbų sąrašą.

Mūsų protėviai, seneliai ir dar tėvai advento metu stengėsi kuo greičiau užbaigti didžiuosius darbus, apmąstyti buvusias sėkmes ir nesėkmes bei svarbius dalykus, kurie laukia ateinančiais metais.

Šiuolaikiniai žmonės turi ypač mažai galimybių pasidžiaugti kasdienybės akimirkomis, nes įsisukę į darbų rutiną, pamiršta svarbiausius dalykus – rašome nuveiktus darbų, įvykdytų projektų ataskaitas, tačiau stokojame vidinės ramybės.

Artėjant didžiosioms metų šventėms Daugų technologijos ir verslo mokyklos išradingoji mokytoja Eglė Volungevičienė pakvietė klubo „ASU alumni“ klubo Alytaus skyriaus nares į vainikų gamybos dirbtuves.

Vainikų pynimo procesas iš karto suteikė renginiui šventišką nuotaiką – erdvė pakvipo Kalėdomis, dalyvės kaip komanda susibūrė vienam, nors kartu ir skirtingam tikslui – susikurti kuo mielesnę šventinę puošmeną, kurią parsineš namo, padovanos bičiuliams ar bendradarbiams.

Atsipalaidavus, stilingoje ir unikalioje erdvėje atsiskleidė toks kūrybiškumas, kurio net pačios dalyvės neįsivaizdavo. Iš pradžių atrodęs sunkus, gal net neįmanomas, darbas, pamačius jo rezultatus, pakelė nuotaiką ir sustiprino pasitikėjimą savimi. Vainikų pynimas – išties neįtikėtinai malonus, gyvas, naujas mintis išjudinantis užsiėmimas.

Kaip ir žiedas, taip ir vainikas yra ištikimybės ženklas. Visada žaliuojančios eglės arba pušies šakos, kuriomis vainikas puošia­mas, išreiškia viltį ir nesibaigiantį amžiną gyvenimą. Jis dažniausiai kabinamas ant durų, lango arba sienos. Vainikas gali būti pagamintas iš bet ko ir bet kokiomis priemonėmis, svarbiausia, kad pats gaminimo procesas jums teiktų džiaugsmą ir atneštų kalėdinę nuotaiką.

Edukacijos dalyvės prie arbatos puodelio pasidžiaugę savo pasigamintais vainikais ir patirtomis maloniomis akimirkomis, linkėdamos vienos kitoms sėkmės, gerumo, pasitikėjimo išsiskirstė su pakilia nuotaika namo.

Tik nuo mūsų priklauso, ar taps Kūčių vakarienė bei Kalėdų šventės ta dvasinio virsmo slaptimi, kai žmogus, apvalydamas savo širdį nuo blogio ir atverdamas ją gėriui, patiria dvasinio atsinaujinimo rimtį.

„ASU alumni“ klubo Alytaus skyriaus pirmininkė Vilma Kalendauskaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *