Alytaus rajone – naujas vaikų darželis

Alytaus rajono Miroslavo seniūnijos pastate duris atvėrė naujas vaikų darželis – čia įrengtos dvi Miroslavo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo įstaigos grupės, šalia pastato – vaikų žaidimų aikštelė bei multifunkcinė sporto aikštelė.

Poreikis įrengti ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupes Miroslave atsirado šiai metais, kai paaiškėjo, kad norinčiųjų lankyti įstaigą yra daugiau, nei galima priimti. „Vaikų visur mažėja, o Miroslave – daugėja. Tai džiugina“, – darželio atidarymo šventėje pažymėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Miroslavo seniūnijoje per trejus metus gimė 90 naujagimių, ikimokyklinę įstaigą lanko daugiau kaip 30 vaikų.

Alytaus rajone yra keturi ikimokyklinio ugdymo skyriai, kuriuos lanko daugiau kaip 200 vaikų. Šiais metais remonto darbai vyko ir jau baigiami Butrimonių bei Simno darželiuose. Grupėse atnaujinti baldai, įranga, žaislai, įrengti interaktyvūs žaidimai.

Alytaus rajono savivaldybė ikimokyklines įstaigas atnaujino įgyvendindama projektą  „Alytaus r. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas, įkuriant ir atnaujinant edukacines erdves“. Ikimokyklinių grupių atnaujinimui skirta beveik 600 tūkst. eurų, iš jų – 494 007 Eur Europos regioninės plėtros fondo lėšos, 43 588 Eur – Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto ir 59 861,88 Eur – iš Alytaus rajono savivaldybės biudžeto.

Parengta pagal Alytaus rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *