Naujieji metai Alytuje: kur, kaip ir su kuo?

Iki Naujųjų metų beliko kiek daugiau nei dvi savaitės, tačiau planuoti, kaip peržengs jų slenkstį, alytiškiai neskuba. Senuosius metus palydėti siūlančių kavinių Dzūkijos sostinėje vos kelios, o ir tų atstovai sako, jog laisvų vietų dar yra, tikisi, jog jų rezervacija suaktyvės paskutinę savaitę.

„Tikriausiai žmonės dar nespėjo susivokti, jog šventės čia pat – ilgai lepino šilti orai ir nepajutome, kaip prasidėjo žiema. Kita vertus, kone kasmet būna tas pats – vietų rezervacija suaktyvėja paskutinėmis dienomis“, – sakė „Dzūkijos dvaro“ administratorė Diana Buinickienė.

Naujųjų metų sutiktuvės „Dzūkijos dvare“ su koncertine programa, vakariene, šaltais užkandžiais ir taure šampano vienam žmogui atsieis 119 eurų.

Nusprendę švęsti „Dzūkų svetainėje“ ar „Dzūkų alaus restorane“ už vietą prie staliuko turės susimokėti 25 eurus, mat čia numatyta didžėjaus programa, maistas ir gėrimai kainuos papildomai. „Jau keletą metų iš eilės siūlome linksmybes su didžėjumi, žmonės tai mėgsta, todėl ir šiemet programos nekeitėme“, – pasakojo šių kavinių administratorė Alma Latauskienė.

Švenčiantys kavinėje „Prieplauka“ dainas trauks patys – jų lauks karaokės įranga. Už vietas prie stalo ir mikrofono mokėti nereikės, kainuos iš anksto sutartos vaišės, ir, anot kavinės vadovo Jono Balčiaus, keptų karbonadų vidurnaktį lankytojai gali nesitikėti.

„Jau ketvirti metai klientams siūlome tą patį šventės formatą ir jis jiems patinka. Priežastis paprasta – nerizikuojame su atlikėjais, kurie vieniems gali patikti, kitiems – visai ne. Be to, manau, kad žmonės turi patys save linksminti, niekas kitas nuotaikos nepakels, jei jos nebus“, – įsitikinęs „Prieplaukos“ vadovas.

Išskirtinis vakaras lauks planuojančių Naujuosius pasitikti bare „Fenix“. Čia vyksiantis karnavalas „Magiškas miškas“, anot organizatorių, primins vadinamąjį „plotą“ – su vienkartiniais bokalais, savais gėrimais ir maistu, o ir barmenu galės pabūti kiekvienas norintis. „Jaučiamės kaip namuose, bet nepamirštame, kad svečiuose“, – primena organizatoriai. Į „Magišką mišką“ užsukę su karnavaliniais kostiumais turės susimokėti 10 eurų, be jų – 15 eurų.

Alternatyvą senųjų metų palydėtuvėms Alytuje turės ir didelių linksmybių nemėgstantys, tačiau vakaru namuose prie televizoriaus taip pat nesižavintys. Tokių lauks Alytaus miesto teatras, kuriame gruodžio 31-osios vakarą bus rodomas spektaklis „Laisvės arena“. Bilietų kainos į jį svyruoja nuo 12 iki 18 eurų, priklausomai nuo sėdimos vietos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *