Pažadus vykdantiems investuotojams – Alytaus politikų malonė

Alytaus pramonės parke sėkmingai įsikūrusiems investuotojams, kurie laikosi su savivaldybe sudarytų investicinių sutarčių sąlygų ir vykdo įsipareigojimus, vietos politikai neliko skolingi. Ketvirtadienį vykusiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje vienbalsiai pritarta nuo žemės nuomos mokesčio atleisti bendroves „GLASS LT“ ir „Kauno grūdai“.

Savivaldybės biudžeto sąskaita bendrovė „GLASS LT“ atleista nuo 2016–2018 metų valstybinės žemės nuomos – daugiau kaip 4 tūkst. eurų – mokesčio už nuomojamą 2,2266 ha žemės sklypą, bendrovė „Kauno grūdai“ – nuo 2018 metų valstybinės žemės nuomos – daugiau kaip 2,7 tūkst. eurų – mokesčio už nuomojamą 4,0104 ha žemės sklypą.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, sprendimas parengtas atsižvelgus į savivaldybės sutarčių su investuotojais sąlygas, vykdytų stebėsenų išnuomotuose sklypuose rezultatus, Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašus.

Alytaus miesto savivaldybė su „Glass LT“ investicinę sutartį pasirašė dar 2015-ųjų kovą. Bendrovė šių metų spalį baigė įgyvendinti 9,2 mln. eurų vertės investicinį projektą: 4 mln. eurų buvo skirta naujo, 9 tūkst. kvadratinių metrų plotą užimančio gamybinio pastato Naujojoje g. 136D statybai, likusi dalis – gamybinei įrangai, informacinės bei gamybos ir verslo valdymo sistemoms. Įgyvendinus projektą buvo sukurtos 32 papildomos darbo vietos.

Su bendrove „Kauno grūdai“ investicinė sutartis pasirašyta 2017-ųjų gruodį. Išsinuomotame 4 hektarų sklype Fortų g. 9 kauniečių investicijos sieks apie 16 mln. eurų, jau nerukus čia pradės veikti greitai paruošiamų produktų indeliuose gamykla.

„Kauno grūdus“ valdančios bendrovės „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys portalui dzukijosveidas.lt yra sakęs, jog pirmąją produkciją planuojama išleisti jau 2019 metais. Čia veiks viena didžiausių ir moderniausių fasavimo į indelius linijų Europoje. Pradžioje bus įsteigta apie 40 naujų darbo vietų, gamybai įsibėgėjus gali prireikti iki 100 darbuotojų.

Anot T. Barščio, Alytus investicijoms buvo pasirinktas dėl strategiškai patrauklios vietos, juolab, kad rajone bendrovė turi daugiau grūdų gamybinių bazių. „Žinome, kokie yra gyventojų lūkesčiai, o jie žino, kokie esame mes, kuo jiems galime būti naudingi. Esu kilęs iš Alytaus rajono, jaučiu norą investuoti į kraštą, kuriame užaugau, verslo investicijomis ir naujų darbo vietų sukūrimu prisidėti prie savo kraštiečių gerovės“, – sakė „KG Group“ vadovas.

Alytaus miesto savivaldybė nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *