Geriausiems Alytaus rajono ūkininkams – sveikinimai ir dovanos

Lietuvos ūkininkų sąjungai minint 25-ąsias metines, Alytaus rajone, Simne vyko tradicinis, bet kartu ir išskirtinis renginys, skirtas Alytaus rajono ūkininkams pagerbti ir apdovanoti konkurso „Metų ūkis 2018“ nugalėtojus. Per paskutinius penkiolika metų kasmet buvo renkamas geriausias ūkininkas, o šiais metais iš visų 15-os geriausių išrinkta trys geriausi iš geriausiųjų.

2018 metų konkurso laureatais tapo: Vilė ir Vidmantas Navickai, Krokialaukio seniūnijos ūkininkai, užėmę pirmąją vietą, Bronius Guževičius, Simno seniūnijos ūkininkas, užėmęs antrąją vietą, bei Punios seniūnijos ūkininkai Vitalija ir Algimantas Žemaičiai, kuriems atiteko trečioji vieta.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, sveikindamas visus susirinkusius, pasidžiaugė, kad rajone vis daugiau ūkininkauti pasiryžta jauni žmonės:

„Tai ypatinga diena ūkininkams, šiandien jų šventė, kurie puoselėja ir myli savo kraštą. Aš labai vertinu, kad jie nepasimeta ir nesiskundžia kada sausa, kada šlapia. Jie prisiima atsakomybę, yra stiprūs ir veržlūs, sugeba puošti savo kraštą, o kada matau tiek jaunų žmonių pasirenkančių ūkininko kelią – aš dar labiau džiaugiuosi“.

Meras A. Vrubliauskas nugalėtojus apdovanojo Alytaus rajono savivaldybės mero padėkomis. Ūkininkai gausių dovanų sulaukė ir iš konkurso „Metų ūkis 2018“ rėmėjų, kurias įteikė Lietuvos ūkininkų sąjungos Alytaus skyriaus „Dzūkijos ūkininkas“ pirmininkas Marius Gudaitis.

Renginio dalyvius sveikino LR Seimo narys Laurynas Kasčiūnas, Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas.

Apdovanoti ir aplinkos tvarkymo konkurso nugalėtojai

Šiemet Alytaus rajono savivaldybė kvietė rajono įmones, įstaigas, organizacijas, bendruomenes, daugiabučių namų savininkų bendrijas, individualių gyvenamųjų namų šeimininkus, sodybas, ūkininkus bei kaimo turizmo sodybas dalyvauti aplinkos tvarkymo konkurse ir siekti gražiausiai ir geriausiai tvarkomos teritorijos titulo. Liepos–rugpjūčio mėnesiais komisija lankė konkurso dalyvius.

Geriausiai ir gražiausiai tvarkoma teritorija buvo vertinama atsižvelgiant į pagrindinių ir pagalbinių pastatų būklę, mažosios architektūros statinius, teritorijos planavimą, taikomų sprendimų originalumą, želdinių įvairovę ir būklę, racionalų teritorijos panaudojimą, ir kitus Alytaus rajono aplinkos tvarkymo konkurso nuostatuose patvirtintus kriterijus.

Iš septyniolikos dalyvių, komisijos nutarimu, išrinkti keturi Alytaus rajone gražiausiai bei geriausiai aplinką besitvarkantys nugalėtojai.

Gražiausiai aplinką besitvarkanti įstaiga nugalėtoja – Alytaus rajono Butrimonių gimnazija. Geriausiai besitvarkančia bendruomene paskelbta – Mikalavo kaimo bendruomenė „Šilaičiai“. Savo sodybą gražiausiai puoselėja Alytaus seniūnijos Panemuninkų kaimo gyventojai Neringa ir Romas Marcinkevičiai, kuriems atiteko Alytaus rajono savivaldybės gražiausiai tvarkomos sodybos titulas, o gražiausiu ūkiu pripažintas Linos ir Gintauto Čepulių, ūkininkaujančių Simno seniūnijos Ąžuolinių kaime.

Visus svečius džiugino Simno kapelos „Simnyčia“ vyrai, Miroslavo skyriaus šokių kolektyvas „Svirtis“ bei Edvino ir Vytauto duetas iš Miroslavo. Vakaro staigmena tapo grupės „Vairas“ koncertas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *