Alytus per metus: ką nuveikė miesto valdžia?

Susitikti su meru Vytautu Grigaravičiumi ir išgirsti, ką jam ir komandai pavyko nuveikti per šiuos metus, panoro apie dvi dešimtys Senamiesčio, Dvaro ir Kurorto seniūnaitijų gyventojų. Antradienio vakarą Alytaus miesto vadovas pradėjo savo kasmet rengiamų susitikimų su alytiškiais „Alytus per metus“ maratoną.

Mero palyda pirmajame susitikime su gyventojais buvo gausi – paties atstovaujamo rinkimų komiteto nariai, abu pavaduotojai, administracijos direktorius su pavaduotoja, būrys skyrių vedėjų, keletas tarybos narių. O ir pasiruošta jam neprastai – sukurti keli trumpi filmukai, iliustruojantys Dzūkijos sostinės grožį iš paukščio skrydžio, valdžios pasiekimai sudėti į skaidres.

Susirinkusieji negailėjo pagyrų valdantiesiems, džiaugėsi gražėjančiu miestu ir mažėjančiomis problemomis jame. Tiesa, jų būtų dar mažiau, jei valdininkai pasirūpintų šaligatvius ardančių medžių šaknimis, sergančiais kaštonais, jaunimu, sutemus ramybę drumsiančiu Miesto sode ar prie Dainų slėnio…

Išties gražus tas Alytus ir jei vyktų gražiausio Lietuvos miesto rinkimai, jis neabejotinai būtų tarp lyderių. Čia ardomos trinkelės ir vietoje jų klojamas asfaltas, želdynams leidžiami šimtai tūkstančių eurų, šaligatviams ir asfaltui – milijonai, tik štai gyventojams taip svarbaus magnetinio rezonanso tomografo reikia laukti metų metus.

Be šių savo darbų miesto vadovai dar įvardijo remontuojamas švietimo įstaigas, efektyvų vaikų ugdymą, sportininkų pasiekimus, renginių gausą, kasmet vis gražesnę kalėdinę miesto eglę, atsiradusius sekundes skaičiuojančius šviesoforus, didėjantį žiedinių sankryžų skaičių, atnaujinamus senus kioskus ir perdažomus gatvių šviestuvus…

Susitikime nepamiršta ir tai, kad metų pradžioje po vienos tyrimų kompanijos atliktos apklausos Alytus buvo įvardintas „Laimingiausiu miestu“. Tokį titulą pavyko pelnyti, nes 54 proc. apklaustų alytiškių pastebėjo gerėjančią situaciją Lietuvoje ir taip parodė savo optimistišką požiūrį į gyvenimą.

Jei šią apklausą Alytaus miesto vadovai prisiminė, tai prieš kelias dienas Lietuvos laisvosios rinkos instituto paskelbtą šių metų Savivaldybių indeksą, paremtą ne nuomone, o realiais savivaldybių duomenimis, paminėti pamiršo. Jame Alytus – šeštas iš šešių didžiųjų šalies miestų. Ir taip jau du metus iš eilės, po to, kai nukrito iš penktos.

Indekso autoriai teigia, kad atsitiesti ir pakilti aukščiau Dzūkijos sostinei neleidžia liūdna investicijų padėtis, ne tik didelių, tačiau bet kokių, kurios miestui duotų pridėtinės vertės, užtikrintų jo klestėjimą ir gyventojų gerovę. Apie tai bylojo ir prieš kelias savaites Vil­niaus po­li­ti­kos ana­li­zės ins­ti­tu­to paskelbtas šalies sa­vi­val­dy­bių ge­ro­vės in­dek­sas.

Pristatydamas savo kuruojamas sritis vicemeras Tautvydas Tamulevičius pažymėjo, kad remonto ir aplinkos gražinimo darbai Alytuje sustoti neketina, miestas ir toliau gražės, asfaltuojamų gatvių, šaligatvių ir žiedinių sankryžų daugės, o štai didesnių investicijų miestelėnai gali nesitikėti – didelėms įmonėms reikia didelių sklypų, o jų mieste tiesiog nėra.

„Mes net nesistengiame pritraukti didelių investuotojų, nes žinome, kad nepavyks“, – pažymėjo vicemeras ir pasidžiaugė, kad daugiau kaip 200 naujų darbo vietų pažadėjo sukurti kelios mieste besiplečiančios bendrovės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *