Alytuje pradeda veikti budinti vaistinė

Nuo šiol Alytaus miesto ir rajono ar net visos apskrities gyventojai medikamentų galės įsigyti Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje visą parą veiksiančioje vaistinėje. Budinti vaistinė duris atvers jau nuo lapkričio 16 dienos. Paslaugas teiks iki šiol čia veikusi BENU vaistinė, su jos atstovais Alytaus miesto savivaldybė ketvirtadienį pasirašė sutartį.

„Labai norėtųsi, kad visi būtume sveiki ir vaistinės paslaugomis naudotis tektų kuo rečiau. Šiuo atveju ir miestas, ir vaistinė išlošėme – alytiškiai gaus paslaugą visą parą, o vaistinė – pigesnę nuomą už patalpas“, – sako Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.

Nakties metu į vaistinę užsuksiantys pirkėjai bus aptarnaujami per specialų langelį, sumontuotą ligoninės duryse. Čia pat bus įrengtas specialus mechanizmas su skambučiu, kuriuo paskambinus, jie bus įleidžiami į patalpas. Siekiant užtikrinti saugumą, vaistinės prieigos bus stebimos vaizdo kameromis, vaizdas įrašomas.

Savivaldybė tikisi ir kitų vaistinių geranoriškumo, kad pacientai būtų informuojami, jog jų nedarbo metu, sunegalavus yra galimybė vaistų įsigyti ligoninėje visą parą veiksiančioje vaistinėje.

Alytaus miesto savivaldybės ir bendrovės „Benu Vaistinė Lietuva“ pasirašyta materialiojo turto sutartis galios penkerius metus, iki 2023-ųjų lapkričio 15 dienos. Už ligoninės patalpų nuomą vaistinė kas mėnesį savivaldybei sumokės 2 065,45 Eur.

Portalas dzukijosveidas.lt primena, bendrovė „Benu Vaistinė Lietuva“ laimėjo Alytaus miesto savivaldybės skelbtą patalpų nuomos konkursą, nes iš keturių dalyvių pasiūlė didžiausią patalpų nuomos kainą.

Su dešimt metų ligoninės patalpose vaistais prekiavusia BENU vaistine Alytaus miesto savivaldybės patalpų nuomos sutartis baigėsi šių metų rugpjūčio viduryje ir vaistinė siekė be konkurso sutartį su savivaldybe pratęsti dar dešimčiai metų, iki 2028-ųjų rugpjūčio vidurio.

Vietos valdžia nusprendė skelbti naują konkursą ligoninėje veikiančiai vaistinei su papildoma sąlyga – paslaugas teikti visą parą. Tai netiko dešimtmetį ligoninės patalpose veiklą vykdžiusios BENU vaistinės atstovams ir jie kreipėsi į teismą reikalaudami panaikinti birželio mėnesį savivaldybės tarybos priimtą sprendimą skelbti naują konkursą. Alytaus apylinkės teismas šį prašymą atmetė.

Tai buvo nebe pirmas Alytaus miesto savivaldybės ir BENU vaistinės atstovų aiškinimasis teisme. Alytaus apylinkės teismas buvo patenkinęs vaistinės atstovų prašymą pritaikyti savivaldybei laikinąsias apsaugos priemones dėl miesto tarybos sprendimo vykdymo skelbiant naują patalpų nuomos konkursą visą parą veikiančios vaistinės veiklai ligoninės patalpose.

Tačiau Alytaus miesto savivaldybė šį vietos teismo sprendimą apskundė aukštesnės instancijos Kauno apygardos teismui ir laikinosios apsaugos priemonės, jo sprendimu, buvo panaikintos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *