Norite numesti svorio? Dalyvaukite akcijoje!

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras kviečia kartu spręsti antsvorio problemas ir trečią kartą skelbia akciją „Prisimink išleistuvių suknelę…“

Turintys antsvorio kūno svorį dažnai bando mažinti įvairiausiomis dietomis, radikaliais sprendimais, nors dažniausiai tereikia sureguliuoti mitybą ir padidinti fizinį aktyvumą. Atrodo paprasta, tačiau iš tiesų tai reikalauja didelių valios pastangų, ilgalaikės motyvacijos ir palaikymo, nes nors ir kalbama tik apie dviejų gyvenimo ingredientų – mitybos ir fizinio aktyvumo – pokyčius, tačiau iš esmės tai viso gyvenimo būdo pasikeitimas.

Mokyklos išleistuvių suknelė – bene pirmoji moters gyvenime suknelė, kuri išlieka atmintyje. Daugelis moterų pripažįsta, kad šias sukneles saugo, brangina. Akcijos tikslas nėra apsirengti, įsisprausti į išleistuvių sukneles, akcijos tikslas – prisiminus vieną iš, tikriausiai, daugumai gražiausių ir jautriausių dienų, kilti į asmeninių pokyčių kelią.

Akcija skelbiama trečią kartą. Sveikatos biuro specialistai pripažįsta, kad dvi praėjusios akcijos buvo kupinos iššūkių, džiugių akimirkų, deja, neapsieita ir be nusivylimų.

Be abejo, džiugiausios yra akcijos sėkmės istorijos, kuomet dalyvėms pavyko pasiekti savo tikslą – atsikratyti papildomų kilogramų. Pirmosios akcijos lyderės buvo Agnė, atsikračiusi net 21 kg antsvorio ir Raimonda, kuri, kaip ir buvo planavusi, savo jubiliejų sutiko be papildomų 10 kg. Antrosios akcijos lyderė – Loreta, kuri neteko net 19,5 kg.

Jokių stebuklų! Tik nuoseklus darbas, noras ir kantrybė. Tik su tokiu nusiteikimu sveikatos biuras kviečia į trečiąją akciją. Tikrai neverta tikėtis, kad kilogramai tiesiog ištirps, taip nebūna. Realybė yra paprasta – viską reiks padaryti pačiam. Specialistai: dietologas, psichologas ir fizinio aktyvumo specialistas padės palaikyti motyvaciją, reguliariai vertins pokyčius, suteiks žinių, sudėlios maitinimosi režimą, tačiau visus veiksmus ir pokyčius teks atlikti patiems akcijos dalyviams.

Sveikatos biuro specialistai, įvertinę praėjusių dviejų akcijos etapų iššūkius ir ypač nesėkmes, kuomet kai kurioms dalyvėms, deja, bet tikriausiai dėl nepakankamo ryžto, nepavyko pasiekti norimo rezultato, šį kartą prie akcijos jungtis kviečia tik apsisprendusius veikti, mat dalyviai turės pasirašyti su organizatoriais sutartį ir „deklaraciją“.

Kaip pabrėžia specialistai, koregavus mitybą, į gyvenimo būdą įtraukus pakankamą fizinį aktyvumą, antsvoris turi pradėti nykti, tačiau visus žingsnius reikia žengti patiems. Atsistojus į šių pokyčių kelią priežastimis neveikti, sustoti neturėtų būti šventės, gimtadieniai, savaitgaliai, anūkų ar vaikų vizitai, produktų akcijos parduotuvėse ir kiti panašūs, kaip dalyviai dažnai vadina, „sugriešinimai“.

Visi rimtai nusiteikę pokyčiams kviečiami registruotis iki gruodžio 11 dienos telefonu (8 315) 21 438 arba elektroniniu paštu info@alytausrajonovsb.lt, nurodant savo vardą, pavardę, gyvenamąją vietą, telefono nr., gimimo metus, ūgį bei kūno svorį.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos  biuro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *