Teismas priėmė sprendimą dėl budinčios vaistinės Alytaus ligoninėje

Gali būti, kad jau po kelių savaičių Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės patalpose pradės veikti visą parą budinti vaistinė: patalpų nuomos konkursas įvyko, laimėtojas aiškus. Tiesa, visos konkurso detalės turėtų paaiškėti kitą savaitę, mat dar nepasibaigė konkurso rezultatų apskundimo teismui terminas. Konkursą laimėjo didžiausią patalpų nuomos kainą pasiūlęs dalyvis.

Tarp norinčių visą parą prekiauti medikamentais Alytaus ligoninėje buvo keturi žinomi vaistinių tinklai, tame tarpe ir šiuo metu ten veiklą vykdanti BENU vaistinė, su kuria Alytaus miesto savivaldybės sutartis baigėsi šių metų rugpjūčio viduryje ir kuri siekė sutartį su savivaldybe pratęsti dar dešimčiai metų, iki 2028-ųjų rugpjūčio vidurio.

Vietos valdžios sprendimas nepratęsti patalpų nuomos sutarties ir skelbti naują konkursą ligoninėje veikiančiai vaistinei su papildoma sąlyga – paslaugas teikti visą parą – neįtiko dešimtmetį ligoninės patalpose veiklą vykdžiusiai BENU vaistinei. Jos atstovai kreipėsi į teismą reikalaudami panaikinti birželio mėnesį savivaldybės tarybos priimtą sprendimą skelbti naują konkursą.

Trečiadienį Alytaus apylinkės teismas atmetė BENU vaistinės atstovų prašymą, ar jie skųs jį aukštesnės instancijos Kauno apygardos teismui – paaiškės jau artimiausiu metu.

Tai nebe pirmas Alytaus miesto savivaldybės ir BENU vaistinės atstovų aiškinimasis teismuose. Alytaus apylinkės teismas buvo patenkinęs vaistinės atstovų prašymą pritaikyti savivaldybei laikinąsias apsaugos priemones dėl miesto tarybos sprendimo vykdymo skelbiant naują patalpų nuomos konkursą visą parą veikiančios vaistinės veiklai ligoninės patalpose.

Tačiau Alytaus miesto savivaldybė šį vietos teismo sprendimą apskundė aukštesnės instancijos Kauno apygardos teismui ir laikinosios apsaugos priemonės, jo sprendimu, buvo panaikintos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *