Heloviną Luksnėnuose šventė ir jaunimas, ir senjorai

Penktoji jubiliejinė Helovino šventė šeimai „Moliūgų fiesta“ dalyvius nustebino dekoracijomis. Luksnėnų kultūros centro vidus ir prieigos pasipuošė heloviniškai. Salėje rūką imituojančio dangaus skliauto centre įsitaisė milžiniškas voras, ant scenos ir prie lauko durų stebintys kiekvieną atėjusį stovėjo medžiai-siaubūnai.  Bene labiausiai visus sužavėjo beveik 6 metrų ilgio iš kartono pagaminta juodai nudažyta fotosienelė, apšviesta girliandomis, imituojanti raganų puotą, o kur dar įvairiausiai išskobti moliūgai…

Luksnėnų kaimo bendruomenės „Drūtas dzūkas“ pirmininkas Marius Povilaitis sako, kad šventė kasmet sulaukia įvairaus amžiaus dalyvių, ne tik jaunimo, bet ir senjorų su vaikaičiais. Šiais metais renginyje apsilankęs Alytaus seniūno pavaduotojas Kęstutis Tumynas su šeima pastebėjo, kad bendruomenė   originaliai švenčia heloviną.

Helovino šventė Luksnėnuose jau turi tradicijas, viena jų – žibinto, pagaminto iš išpjaustyto moliūgo, skobimas. Šeimos varžosi, kuri išskobs „Pikčiausią“, „Draugiškiausią“, „Baisiausią“, „Gražiausią“ „Linksmiausią“  moliūgus.

Moliūgų skobimo konkurso komisijai teko nelengva užduotis – išrinkti nugalėtojus. „Pikčiausio“ moliūgo nominaciją pelnė Nato Rutkausko išskobtas moliūgas, „Draugiškiausio“ – Karolinos Miknos, kuri praėjusiais metais laimėjo „Linksmiausio“ moliūgo nominaciją. Šiais metais „Linksmiausią“  moliūgą išskobė – Vėjas Juškevičius, „Baisiausią“ – Aivaras Žiurinskas, „Gražiausią“ – Mantas Krupavičius.

Šventėje buvo renkama „Baisiai gražiausia“ kaukė. Konkurso dalyviai turėjo ne tik pristatyti, bet ir atsakyti į klausimus, šmaikščiai išgąsdinti publiką. Kaukės rinkimuose nugalėjo Adriana Žiurinksienė, kurios kaukė priminė prisikėlusią karalienę.

Konkursų nugalėtojams atiteko gertuvės, diplomai ir saldžios dovanėlės.

Kol vieni skobė moliūgus, kiti dalyvavo įvairiuose žaidimuose. Individualiose ir komandinėse  rungtyse varžėsi ir suaugę, ir vaikai.

Azarto dozę dovanojo žaidimas „Moliūgo šlavimas“. Susiskirstę į dvi komandas dalyviai turėjo kuo greičiau su šluota apridenti moliūgą aplink kėdę ir grįžti atgal. „Taikliojo moliūgėlio“ rungtyje  prizai slėpėsi skardinėse, priklijuotose prie lentos. Tereikėjo į jas pataikyti kamuoliuką.

Dėlionės žaidime komandos varžėsi, kuri greičiau sudės moliūgą iš pagaliukų, o estafetinėje rungtyje, dėvint kojinę ant galvos, kurioje įdėtas obuolys, reikėjo numušti ant vienkartinio puodelio padėtą kitą obuolį taip, kad puodelis liktų stovėti.

Paslaptis glūdėjo žaidime „Juodoji skylė“. Penkiose dėžėse buvo paslėpti atitinkami daiktai, o dalyviai kišdami ranką į dėžę ir liesdami daiktus turėjo juos atspėti. Ne visiems iš pirmo karto tai pavyko padaryti…

Šventės dalyviai mielai įsiamžino prie fotosienelės, fotografavosi prie kitų šventės dekoracijų.

Po žaidimų ir pokštų visi gardžiavosi „Drūto dzūko“ pirmininko M. Povilaičio išvirta moliūgiene, iškeptais keksiukais. Po vaišių drąsiausieji minkštai įsitaisę ant sėdmaišių žiūrėjo siaubo filmą.

Bendruomenė „Drūtas dzūkas“ dėkoja prisidėjusiems prie šventės organizavimo: už dekoracijų parengimą: Adrianai ir Aistei, nuotraukas – Gediminui, aktyviems bendruomenės nariams – už organizacinį darbą.

Nuoširdus „ačiū“ šventėje dalyvavusiems. Juk drauge kuriamos tradicijos nuspalvina kasdienybę!

Luksnėnų kaimo bendruomenės „Drūtas dzūkas“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *