Simno jaunimas nesnaudžia: perpratę krepšinį, imasi lėkščiasvydžio

Kėdainiuose šurmuliavo Kazickų Šeimos Fondo programos „Jaunimas Gali“ pirmojo sezono atidarymo renginys. Įspūdingoje Kėdainių arenoje kartu su daugiau, nei 300 vaikų iš įvairiausių Lietuvos miestų, miestelių bei kaimų įvairiose krepšinio rungtyse varžėsi ir Alytaus rajono Simno miestelio jaunimas.

Renginio metu Simno jaunimo komanda ne tik demonstravo savo krepšinio įgūdžius, kuriuos daugiau, nei mėnesį tobulino kartu su programos treneriais, tačiau taip pat turėjo neįtikėtiną progą iš arti susipažinti su daugeliui pavyzdžiu tapusiomis asmenybėmis.

Programos bei Kėdainių jaunimas dalyvavo diskusijoje „Tu Gali“ su lenktynininku, visuomenininku Benediktu Vanagu, kuris į Kėdainius atvyko motyvuoti Lietuvos jaunimą bei surengė unikalią diskusiją treneriams, mokytojams ir socialiniams darbuotojams – „Mokytojas/Socialinis darbuotojas – Superherojus“.

„Jaunimas tikrai gali padaryti viską, ką nori, tik jie dar to nežino. Mano tikslas yra pasidalinti tuo, ką aš esu patyręs, savo keliu, o mes visi praeinam labai panašų kelią, tad pagrindinis tikslas yra eiti ir daryti, nebijoti suklysti, rinkti informaciją ir žinoti, kokia yra profesionalo taisyklė, o mes apie tai kalbėjome. Visos ribos yra mūsų galvoje, jeigu mes jas nusitriname, mes esame neįveikiami“, – apie motyvaciją jaunimui kalbėjo B. Vanagas.

Iškart po to jaunimas dalyvavo šokių pamokoje su tiesiai iš Jungtinių Amerikos valstijų į šventę atvykusia Amerikos lietuve, šokių kompanijos „Confidance Chicago“ įkūrėja Žiba Sidryte. Visi kartu jie išmoko ir sušoko flashmob šokį, jaunimas klausėsi Ž. Sidrytės sėkmės istorijos.

„Man buvo be galo didelė garbė būti dalimi šio nuostabaus renginio. Labiausiai man patiko tai, kad vaikai buvo aktyvūs visą dieną. Jie žaidė krepšinį, klausėsi žymių kalbėtojų ir dar atrado jėgų entuziastingai pašokti! Daugelis jų mane pasitiko šiltai, nes jau esu kai kuriuos aplankiusi. Tokie renginiai jaunimui iš mažų miestelių bei kaimų yra labai svarbūs, jie suteikia vaikams įkvėpimo, teisingų pavyzdžių gyvenime, draugų ir prisiminimų visam gyvenimui, nuostabu!“, – savo emocijomis dalijosi Ž. Sidrytė.

Renginio metu „Jaunimas Gali“ auklėtinius stebėjo ir BC Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai, kurie kartu su jaunimu džiaugėsi puikiomis renginio emocijomis, patys dalyvavo bei negailėjo patarimų varžantis krepšinio rungtyse.

Tai buvo pirmasis programos „Jaunimas Gali“ renginys, kuriuo finišavo programos krepšinio dalis. Visi programos dalyviai, tarp kurių ir Simno jaunimo komanda, jau šią savaitę į rankas čiups lėkščiasvydžio diskus ir tobulins lėkščiasvydžio įgūdžius, o po dviejų mėnesių dar kartą susitiks dideliame programos renginyje ir susirungs su kitų miestų, miestelių bei kaimų komandomis, tik šįkart – lėkščiasvydžio aikštelėje. Viso jaunimas per metus susipažins net su 4 sporto šakų pagrindais, susiras daugiau, nei 300 draugų visoje Lietuvoje ir semsis motyvacijos iš daugybės žymių savo srities profesionalų.

Ieva Marija Černiauskaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *