ASRC baseinas duris atvers lapkričio pradžioje

Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseinas lankytojams duris atvers kitos savaitės pradžioje. Nors įprastai naujasis sezonas kasmet prasidėdavo spalio mėnesį, šiemet dėl laiku nepagamintų rūbinių spintelių  jį teko nukelti vienu mėnesiu vėliau.

Pasak Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktoriaus Tomo Stupurio, dar šią savaitę planuojama baigti tvarkyti visą baseino įrangą, o rūbinėse laikinai pastatyti senąsias spinteles. Direktoriaus teigimu, naujosios spintelės baseino rūbinėse turėtų būti sumontuotos po 6 savaičių.

„Nors naujų persirengimo spintelių dėl užsitęsusio jų gamybos proceso dar neturime, tačiau norime Alytaus miesto gyventojams sudaryti sąlygas naudotis baseino paslaugomis, laikinai pasinaudojant senomis spintelėmis. Atsiprašome alytiškių už nepatogumus, kuriuos teks patirti, atėjus į suremontuotas baseino patalpas, drabužius paliekant senose spintelėse“, – dėl susiklosčiusios situacijos apgailestauja Alytaus miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis.

„Jeigu rugsėjo mėnesį biudžeto pakeitimai taryboje nebūtų tapę politinių ambicijų tenkinimu, tokia situacija galėjo ir nesusiklostyti. Rugsėjo mėnesio tarybos posėdyje biudžeto keitimas nebuvo priimtas, lėšos neskirtos, darbai susitrukdė, – teigė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė. – Gaila, jog visada pasekmes pajaučia ir miesto gyventojai“.

Šią vasarą Alytaus sporto ir rekreacijos centre buvo atliekami baseino patalpų remonto darbai – suremontuotos dušo ir rūbinių patalpos, praplėstas medicinos kabinetas, įrengiant atskirą erdvę sunegalavusiems. Remonto metu rūbinėse buvo atnaujinta šildymo sistema, o dušo patalpose –  rekonstruota vėdinimo sistema, įrengti šiuolaikiniai dušai su sensoriumi.

Remontuojamos patalpos ir įranga pritaikyta ir neįgaliesiems. Vienas iš dušų specialiai įrengtas negalią turintiems baseino lankytojams. Specialiai neįgaliesiems ketinama pritaikyti ir dalį rūbinės spintelių.

Gruodžio pradžioje Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseino rūbinėse bus įrengta daugiau kaip 3000 spintelių, kuriose bus sumontuoti specialūs  laikroduku rakinami užraktai.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseino rūbinėms ir dušo patalpoms remontuoti bei medicinos kabinetui praplėsti Alytaus miesto savivaldybė skyrė 194 tūkst. eurų.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *