Druskininkuose – naujovė orientacinio sporto gerbėjams

Visame pasaulyje sparčiai populiarėjantis orientavimosi sportas neaplenkė ir populiariausio Lietuvos kurorto. Vaizdingose Druskininkų apylinkėse, nuo miesto centro link istorinio Švendubrės kaimo bus įrengta stacionari orientavimosi trasa su punktais, kuriuos žmonės galės aplankyti eidami, bėgdami, važiuodami dviračiu. Trasų žemėlapį visi norintieji galės parsisiųsti į savo mobilųjį įrenginį arba gauti atspausdintą lankomiausiose kurorto vietose (turizmo ir verslo informacijos centre, kavinėse, viešbučiuose).

Šiandien Druskininkų savivaldybės vadovai, administracijos specialistai ir Lietuvos orientavimosi sporto federacijos (LOSF) atstovai aptarė trasų įrengimo ir išsidėstymo klausimus.

„Visada palaikome naujas idėjas ir džiaugiamės galėdami miesto bendruomenei ir kurorto svečiams pasiūlyti kuo įvairesnių laisvalaikio praleidimo būdų. Orientavimosi sportas suteikia galimybę aktyviai praleisti laiką gamtoje ir susipažinti su apylinkėmis, jis tinka įvairaus amžiaus žmonėms, šeimoms su mažais vaikais. Neabejoju, kad Druskininkuose jis taps populiariu laisvalaikio praleidimo būdu“, – sakė Ričardas Malinauskas.

Lietuvos orientavimosi sporto federacijos vykdantysis direktorius Vilius Aleliūnas susitikime pažymėjo, kad stacionarių orientavimosi trasų Lietuvoje įrengta palyginti nedaug. „Druskininkai orientacininkams yra labai patrauklus miestas – tai miškinga, vaizdinga, įdomių objektų turinti vietovė. Kurorte jau esame sėkmingai organizavę ne vienas svarbias orientacininkų varžybas, o 2022 metų vasarą kurorte esame suplanavę surengti Pasaulines jaunimo žaidynes“ – sakė V. Aleliūnas.

Druskininkų savivaldybės informacija

Asociatyvi LOSF nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *