Reikės:
- bemielės tešlos lakštų,
- 3 kiaušinių,
- 250 g varškės,
- 50 g lydyto sviesto,
- saujos špinatų,
- 100 g sūdytos lašišos,
- druskos,
- pipirų,
- čiobrelių,
- raudonojo svogūno,
- kelių pomidorų,
- šviežių bazilikų,
- 1 valg. š. balzaminio acto.
Pasiruoškite pyrago įdarą: varškę išsukite su 2 kiaušiniais, lydytu sviestu, smulkintais špinatais, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais. Į masę įmaišykite smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūną bei gabalėliais suplėšytą lašišą.
Iškočiokite tešlos lakštus iki maždaug 0,5 cm storio, ištepkite varškės įdaru ir susukite į didelę „sraigę“.
Viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 minutes.
Pyragą patiekite karštą su supjaustytais pomidorais, pagardintais balzaminiu actu ir šviežiais bazilikais.