Reikės:
- 3 kiaušinių,
- 100 ml pieno,
- 50 g kietojo sūrio,
- maždaug 100 g miltų,
- 1 arbat. š. kepimo miltelių,
- 1 arbat. š. alyvuogių aliejaus,
- druskos,
- pipirų,
- saujelės špinatų,
- šlakelio balzaminio acto,
- mėgstamų sėklų mišinio,
- pomidoro.
Pasiruoškite tešlą čirviniams blynams – vieną kiaušinį išplakite su pienu, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, tarkuotą kietąjį sūrį, įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai permaišykite. Išsikepkite blynus.
Išvirkite Benedikto kiaušinius – du kiaušinius įmuškite į maistinės plėvelės krepšelius ir virkite 5-6 minutes.
Blynus ir kiaušinius patiekite dar karštus, kartu su špinatais ir pomidorais, pagardinkite balzaminiu actu ir sėklomis.